Marjolein Noijens

Marjolein Noijens wint Lakeside-debuut in driesetter

Afgelopen zaterdagmiddag is de eerste editie van het WDF WK van start gegaan. In de laatste partij van de middagsessie kwam de eerste Nederlander in actie, Marjolein Noijens. In een spannende wedstrijd was Noijens in een beslissende set te sterk voor Amanda Harwood. Lees hier meer.

Noijens houdt eigen set

Marjolein Noijens mocht aan de partij beginnen en deed dat goed door haar eigen leg in 18 darts te houden. Amanda Harwood antwoordde door met een 80-finish op 1-1 te komen, met Noijens wachtend op 51. In de derde leg kregen beide dames pijlen op de dubbel, maar was het uiteindelijk Noijens die het koelst bleef en via dubbel 10 op een 2-1 voorsprong kwam. Ook Harwood hield haar eigen leg, dit keer eenvoudig voor een 2-2 tussenstand. In de beslissende leg was het de Nederlandse die de triples bleef vinden, maar toch onder druk kwam te staan. Harwood stond te wachten op dubbel 8 voor de set, maar dankzij het gooien van dubbel 12 was het Noijens die de eerste set pakte.

Harwood trekt stand gelijk

Na een korte pauze ging Noijens goed verder, via dubbel 4 wist ze haar Engelse tegenstander meteen te breaken. Die break kon ze een leg later niet verzilveren. Harwood brak via tops meteen terug en kwam zo op 1-1. Harwood wist haar eigen leg wel te houden, in 22 darts kwam ze op een 2-1 voorsprong in de tweede set. Het leek erop dat Noijens er 2-2 van zou maken, maar miste 5 pijlen op tops. Harwood bleef rustig en zorgde via tops voor een beslissende set!

Noijens wint bij debuut

Noijens begon de beslissende set en kwam via dubbel 18 op voorsprong. Harwood wist ook zonder problemen haar eigen leg te houden door 55 uit te gooien. In een spannende derde leg kreeg Harwood de breakkans, maar kon vanaf 52 geen pijlen op de dubbel krijgen. Noijens gooide dubbel 18 en kwam op matchpoint; 2-1. In de vierde leg kreeg Harwood één pijl op de bull om de wedstrijd te redden, maar miste. Noijens gooide een knappe 74-finish en verzekerde zich daarmee voor een 2-1 (3-2,1-3,3-2) overwinning in sets!