Marko Kantele doet goede zaken voor WK na overwinning in IJsland

Afgelopen middag werd de zede Pro Tour van PDC Nordic & Baltic gespeeld in Keflavik, IJsland. De nummer 3 en 4 van de Order of Merit, Dennis Nilsson en Marko Kantele bereikten de finale. Lees hier meer. 

Route naar de halve finales
Madars Razma, Marko Kantele, Daniel Larsson en Dennis Nilsson wisten de halve finales te bereiken. Razma bereikte voor de tweede keer dit weekend de halve finales. Dit keer versloeg hij Hallgrimur Egilsson (6-0), Niels-Jørgen Hansen (6-4) en Søren Hedegaard (6-1). Kantele wist ook voor de tweede keer de halve finales te behalen in IJsland. Per Laursen (6-5), Jan McIntosh (6-2) en Niels Heinsøe (6-2) werd verslagen door de Fin. Larsson bereikte voor het eerst dit weekend de halve finales van de Pro Tour, hij versloeg Karl Helgi Jónsson (6-0), Cor Dekker (6-5) en Darius Labanauskas (6-0). De laatste halve finalist was Dennis Nilsson. Hij bereikte de halve finales ten koste van Esmar Mikkelsen (6-2), Mindaugas Barauskas (6-3) en Ivan Springborg (6-1).

Halve finales
De eerste halve finale ging net als Pro Tour 5 tussen Madars Razma en Marko Kantele. Dit keer ging het heel anders, Kantele won met 6-0! De Let gaf totaal niet thuis, waardoor Kantele dankzij een 170-finish in 12 darts en een 11-darter met een whitewash de finale bereikte. Het opmerkelijke was dat na de vijfde leg na van scheidsrechter werd gewisseld, maar de frustreerde Razma gaf op bij een 5-0 tussenstand.

Marko Kantele: 98,9/45%
Madars Razma: 81,6/0%

De tweede halve finale ging tussen twee spelers uit Zweden, Daniel Larsson en Dennis Nilsson. In deze halve finale gingen 8 legs met de darts mee. Larsson miste in de achtste leg van Nilsson twee darts op de dubbel voor de break, waardoor Nilsson zijn eigen leg hield voor 4-4. In leg 9 brak Nilsson met een 18-darter en wist vervolgens zijn eigen leg in 17 darts te houden voor een 6-4 overwinning en zijn tweede finaleplaats dit seizoen.

Dennis Nilsson: 91,1/40%
Daniel Larsson: 96,1/36%

Finale
De finale ging tussen Marko Kantele en Dennis Nilsson. Nilsson begon erg sterk, door de eerste leg in 12 darts te pakken voor de break. Kantele antwoordde geweldig, want met een 11-darter werd de break ongedaan gemaakt. Kantele miste in zijn eigen leg vervolgens 3 darts op de dubbel, Nilsson profiteerde optimaal met een 116-finish voor de derde break. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. In de zesde leg brak de Fin terug naar 3-3. Wederom wist hij de break niet te verzilveren, met een 80-finish brak de Zweed naar een 4-3 voorsprong. Met twee knappe 16-darters wist Kantele toch als eerste op matchpoint te komen. In de tiende leg miste Nilsson een 82-finish op de bull voor 5-5, met een knappe 68-finish wist Kantele de finale met 6-4 te winnen en pakt daarmee zijn eerste titel van het seizoen.

Marko Kantele: 92,1/38%
Dennis Nilsson: 89,9/36%

Order of Merit
Na 6 toernooien blijft Madars Razma ruim koploper, hij loopt zelfs 75 punten uit op de nummer twee Darius Labanauskas. Marko Kantele is door zijn titel gestegen naar de derde plaats, wat recht geeft op een plek op het WK omdat Labanauskas virtueel op het WK staat via de PDC Pro Tour Order of Merit. Dennis Nilsson staat na 6 toernooien op een vierde plaats. Bekijk de PDC Nordic & Baltic Order of Merit hieronder.

Deel met:


Plaats een reactie