Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Marko Kantele - World Cup of Darts 2023

Marko Kantele grijpt titel en blijft domineren op PDCNB Tour

Marko Kantele blijft domineren op de PDCNB Tour. De Fin, die vorig jaar al over tien toernooien de sterkste was, greep in Letland ook meteen een titel.

Na drie kwalificatietoernooien voor de European Tour en het eerste toernooi uit de PDCNB Tour kwam het weekend in Letland tot een einde met toernooi twee uit de reeks van tien. Jeffrey de Graaf kon zijn titel van de zaterdag geen goed vervolg geven: de Nederlandse-Zweed ging bij de laatste 16 verrassend hard onderuit tegen een sterke Claus Bendix Nielsen (6-1). De Deen moest juist een ronde later weer zijn meerdere erkennen in Johan Engström (6-5), die uiteindelijk de finale haalde.

Marko Kantele en Kim Viljanen, die jarenlang samen Finland vertegenwoordigden op de World Cup, troffen elkaar in de halve finale. Viljanen wil dit jaar weer een echte poging doen, maar kwam tegen zijn landgenoot nog flink tekort (6-2). Kantele, die vorig jaar maar liefst vier titels won, begon zo ook goed in 2024. In de finale opende hij furieus: na drie legs kwam zijn gemiddelde uit op 104. Engström vocht zich daarna terug, maar kon niet voorkomen dat de titel naar Finland ging. De top twee van vorig jaar staat zo na de eerste twee toernooien van 2024 weer op de bovenste twee plekken.

Uitslagen

Kwartfinales
Johan Engström 6-5 Claus Bendix Nielsen
Ivan Springborg 6-4 Benjamin Drue Reus
Kim Viljanen 6-1 Henrik Halsvik
Marko Kantele 6-0 Teemu Harju

Halve Finales
Johan Engström 6-4 Ivan Springborg
Marko Kantele 6-2 Kim Viljanen

Finale
Marko Kantele 6-4 Johan Engström

Stand

  1. Marko Kantele €1325
  2. Jeffrey de Graaf €1325
  3. Johan Engström €650
  4. Jani Laurila €650
  5. Kim Viljanen €425
  6. Teemu Harju €400
  7. Mattias Jönsson €350
  8. Claus Bendix Nielsen €325
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *