Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Marko Kantele - European Darts Matchplay 2023

Marko Kantele grijpt twee startbewijzen voor European Tour

Afgelopen weekend stonden er drie kwalificatietoernooien voor de Euro Tour op het programma in Finland. Marko Kantele wist in eigen land drie keer de finaleronde te bereiken, waarvan hij er twee wist te winnen. Lees hier meer.

Spelers zonder tourkaart uit de regio Scandinavië en de Baltische Staten konden deelnemen aan deze vier kwalificatietoernooien. De Fin Marko Kantele kende zowel op vrijdag als zaterdag succes. Op vrijdagavond wist Kantele zich te kwalificeren voor de European Darts Open in Leverkusen. Hiervoor versloeg hij de Noor Thor Helmer Johansen met 6-3 in de finaleronde. Op de zaterdagavond lukte het Kantele opnieuw, dit keer versloeg hij Anton Östlund met 6-4 in de finaleronde om zijn deelname veilig te stellen voor de eerste editie van de Flanders Darts Trophy.

Zaterdagmiddag stond het kwalificatietoernooi voor het German Darts Championship op het programma, waarbij Kantele wederom de finale bereikte. Daarin trof hij de in vorm zijnde Johan Engström. Engström was dodelijk op de finishes, mede dankzij finsihes van 111 en 160 trok de Zweed de finale met 6-3 naar zich toe. ‘The Sweet Ferret’ kan zich op gaan maken voor zijn tweede Euro Tour van 2024.

Qualifier – European Darts Open
Finaleronde
Marko Kantele 6-3 Thor Helmer Johansen

Qualifier – German Darts Championship
Finaleronde
Johan Engström 6-3 Marko Kantele

Qualifier – Flanders Darts Trophy
Finaleronde
Marko Kantele 6-4 Anton Östlund

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *