Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Dragt

Martijn Dragt opent Euro Tour-seizoen met zege

Vrijdagmiddag is in Kiel het nieuwe seizoen van de European Tour van start gegaan. In de allereerste wedstrijd wist Nederlander Martijn Dragt te zegevieren, hij versloeg Ricky Evans met 6-2. Lees hier meer.

Martijn Dragt mocht de eerste partij van de European Tour 2023 beginnen en deed dat met een beurt van 85. In 13 darts hield hij even later zijn eigen leg. Ricky Evans antwoordde met een 17-darter om de stand gelijk te trekken. Een leg later kreeg Evans de eerste breakkans, echter miste hij drie keer op tops. Hierdoor kon Dragt via dubbel twee toch zijn eigen leg houden. In de vierde leg gebeurde het omgekeerde, Dragt kreeg een breakkans op tops die wél werd gegooid voor een 3-1 voorsprong. De break verzilverde de Nederlander ook, met een 15-darter maakte Dragt er 4-1 van.

Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. In de achtste leg kreeg Evans twee pijlen op de dubbel voor een 86-finish om zijn eigen leg te houden, maar miste. Dragt bleef erg koel en zorgde via dubbel 10 voor zijn eerste overwinning op de Euro Tour; 6-2.

Martijn Dragt treft zaterdagmiddag in de tweede ronde de nummer 4 geplaatste Rob Cross.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Martijn Dragt: 90,35 / 35,3%
Ricky Evans: 90,17 / 22,2%

Image courtesy of FOTO: Kais Bodensieck (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *