Martijn Dragt

Martijn Dragt stunt met zege tegen Cross in Kiel

Martijn Dragt is er in geslaagd om de finaledag van de Baltic Sea Darts Open in Kiel te bereiken. In de tweede ronde werd de nummer 4 geplaatste Rob Cross met 6-5 verslagen. Lees hier meer.

De tweede partij van dag twee van de Baltic Sea Darts Open werd geopend door Martijn Dragt. Met een 64-finish hield de Nederlander ook zijn eigen leg. Rob Cross trok de stand gelijk door in 15 pijlen dezelfde finish te gooien. In de vierde leg plaatste Dragt de eerste break van de partij, met een 70-finish brak hij Cross naar een 3-1 voorsprong. Echter kon hij er niet lang van genieten, met een 16-darter brak Cross meteen terug en kwam met een 80-finish langszij.

In de zevende leg kreeg de Engelsman ook de kans om op voorsprong te komen, maar miste twee pijlen op tops. Dragt hield in 17 darts zijn eigen leg voor een 4-3 voorsprong. Een leg later was het opnieuw de Nederlander die een break voorsprong pakte, met een 56-finish kwam hij 5-3 voor.

Hij leek erop dat Dragt de wedstrijd in zijn eigen leg naar zich toe zou trekken, maar kreeg een 116-finish in 12 darts om zijn oren van ‘Voltage’. Dit vervolgde Cross met een 14-darter en dwong zo een beslissende leg af; 5-5. Beide spelers hadden last van zenuwen, maar door twee belangrijke 140-scores en dubbel 14 maakte Dragt de stunt compleet! Martijn Dragt bereikt de finaledag op de Baltic Sea Darts Open!

Dragt treft in de laatste 16 Ryan Searle, die eerder op de middag Mario Vandenbogaerde met 6-1 versloeg.