Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Martijn Kleermaker bereikt tweede ronde PDC Home Tour, na spannende groep

Afgelopen zaterdagavond stond de negende groep van de PDC Home Tour op het programma. Martijn Kleermaker kwam als vijfde Nederlander in actie. Hij nam het op tegen Michael Smith, Harry Ward en Matt Clark. Lees hier meer. 

De PDC Home Tour is een nieuw opgezet toernooi bij de PDC. Vanaf vrijdagavond 17 april zijn er 32 avonden lang live darts te zien. Elke avond nemen 4 verschillende tourkaarthouders het tegen elkaar op vanuit hun eigen huis. De winnaar van elke poule kwalificeert zich voor de tweede ronde.

Martijn Kleermaker moest in de eerste wedstrijd meteen aan de bak, want hij trof Michael Smith. Smith begon goed door de eerste 3 legs te pakken in 16 darts. Vanaf dat moment gooide Kleermaker erg sterk en won de partij met 5-3! De tweede partij van de avond werd met matig niveau verloren van Matt Clark met 5-3. In de laatste partij van de avond wist ‘The Dutch Giant’ met 5-2 te winnen van Harry Ward.

Kleermaker moest dus gaan hopen dat Smith met 5-2 of 5-3 zou gaan winnen van Clark. Clark had namelijk de eerste twee partijen met 5-3 gewonnen van Ward en van de Nederlander. Smith kon alleen de koppositie af maken door met 5-0 of 5-1 te winnen. ‘BullyBoy’ had wel met 5-3 gewonnen van Ward. De wedstrijd tussen Smith en Clark ging lang gelijk op, maar doordat Smith de laatste 2 legs won pakte hij de 5-3 overwinning. Dit was dus genoeg voor Kleermaker om de groep te winnen!

Bekijk hieronder alle uitslagen en de eindstand terug van het negende toernooi van de Home Tour.

Martijn Kleermaker 5-3 Michael Smith
Matt Clark 5-3 Harry Ward
Matt Clark 5-3 Martijn Kleermaker
Michael Smith 5-3 Harry Ward
Martijn Kleermaker 5-2 Harry Ward
Michael Smith 5-3 Matt Clark

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Martijn Kleermaker bereikt tweede ronde PDC Home Tour, na spannende groep