Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Martijn Kleermaker (helaas) snel weer naar huis na slechte pot tegen Rydz

Callan Rydz heeft op vrijdagavond zonder enige moeite een matig spelende Martijn Kleermaker verslagen. ‘The Dutch Giant’ kon zijn ritme niet vinden in de 1e ronde van de Dutch Darts Championship en verloor.

Martijn Kleermaker speelde vrijdagavond zijn 4e Euro Tour-toernooi van het seizoen, dit keer tegen de nummer 26 van de wereld Callan Rydz.

Zenuwen Kleermaker
‘The Dutch Giant’ begon goed aan de wedstrijd door zijn Engelse tegenstander direct te breaken (0-1), maar moest direct toekijken hoe-ie zijn eigen leg verloor (1-1). Had Kleermaker de zenuwen te pakken? Met een gemiddelde van amper 73 kwam de Nederlander op een nóg grotere achterstand (3-1).

100-finish
Kleermaker wilde nog wel even laten zien toch echt prima een pijltje te kunnen gooien: met een 100-finish werd een belangrijke leg gewonnen door de nummer 40 van de wereld (3-2). Het bleek-m gewoon niet te worden voor de grote Nederlander, ‘The Riot’ pakte 2 legs op rij (5-2). Kleermaker had wel weer het geluk dat zijn tegenstander een aantal pijltjes miste, want via dubbel 5 pakte-ie toch nog een legje (5-3). Via dubbel 16 werd de matige wedstrijd afgerond en moest Kleermaker weer huiswaarts keren.

Callan Rydz speelt in de tweede ronde tegen Brendan Dolan.

Gemiddeldes/Finishpercentage:
Callan Rydz: 85.22 / 33.3%
Martijn Kleermaker: 78.08 / 46.2%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *