Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Martijn Kleermaker met veel geluk langs Albaniër

Martijn Kleermaker is erin geslaagd om de tweede ronde van de International Darts Open te bereiken, maar makkelijk ging het niet. Er werd in een beslsisende leg gewonnen van een debuterende Albaanse-Duitser. Lees hier meer.

Martijn Kleermaker mocht de eerste ronde partij beginnen, en deed dat goed door zijn eigen leg in 16 darts te houden. Ballaj gooide in de tweede leg zijn eerste 180’er en hield ook in 16 darts zijn eigen leg voor 1-1. In de derde leg plaatste de Albaniër de eerste break via tops, nadat Kleermaker twee pijlen op de dubbel miste. In de vierde leg wist Ballaj de break te verzilveren in 16 darts en kwam zo op een 3-1 voorsprong.

Beide heren misten in leg 5 dubbels, maar uiteindelijk wist de Nederlander via dubbel 6 zijn eigen leg te houden. Kleermaker kreeg een leg later de kans om de break ongedaan te maken, maar miste tops voor een 120-finish. Hierdoor wist Ballaj toch nog zijn eigen leg te houden met een 60-finish voor een 4-2 voorsprong. Dankzij een knappe 68-finish hield ‘The Dutch Giant’ zijn eigen leg, waarna Ballaj in 17 darts op matchpoint kwam.

In de negende leg kreeg Ballaj 5 matchdarts, maar werd gemist. Kleermaker profiteerde en hield via dubbel twee zijn eigen leg voor 5-4. Kleermaker begon met een maximale score aan leg 10, maar kreeg toch twee gemiste matchdarts tegen. Uiteindelijk brak hij via dubbel 5 terug naar 5-5 en mocht de beslissende leg beginnen. In de elfde leg produceerde de Nederlander een 70-finish en won daarmee met 6-5.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Martijn Kleermaker: 85,34 / 28,57%
Arsen Ballaj: 83,35 / 23,81%

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *