Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

BREAKING: Martijn Kleermaker mist WK na positieve coronatest

Afgelopen ochtend is er slecht nieuws naar buitengekomen, Martijn Kleermaker is positief getest op corona en mag daardoor vanavond niet aan zijn debuut op het WK beginnen. Lees hier meer.

Martijn Kleermaker zou vanavond om 19:00 uur zijn debuut op het PDC WK gaan maken tegen de Zuid-Afrikaan Cameron Carolissen. Echter testte Kleermaker een paar dagen geleden positief en dit heeft als resultaat dat hij zich moet terugtrekken van het WK.

De eerste vervanger voor de Nederlander zou Josh Payne zijn, de hoogst geplaatste speler die verloor in de PDPA Qualifier. Hij testte wel negatief, maar kwam de laatste 24 uur in contact met iemand die wel positief testte. De Engelsman zal net als de Nederlander in isolatie moeten.

Dit betekent voor de debuterende Carolissen dat hij een bye ontvangt naar de tweede ronde. Hij neemt het dinsdagavond in de tweede ronde op tegen Danny Noppert.

Kleermaker liet het volgende op zijn social media kanalen weten: “Wat begon als een droom eindigt in een nachtmerrie. Zo naar het moment uitgekeken dat ik zou mogen spelen in Ally Pally, maar door het coronavirus valt dit in duigen. Een positieve uitslag sloeg als donder in en ik had me de decembermaand toch wel iets anders voorgesteld. Ik voel me gelukkig niet ziek en hopelijk komen er ook geen zware klachten. Gezondheid is en blijft uiteraard het belangrijkste wat er is, al doet dit wel heel erg pijn om het WK te missen. Ik snap dat veel mensen vragen hebben, berichten sturen en dergelijke. Dat waardeer ik, maar ik heb nu vooral mijn rust nodig om dit even te laten bezinken.”

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *