Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Martijn Kleermaker schakelt titelverdediger uit

Het EK Darts is donderdagmiddag begonnen. Rond 21:30 uur stond de eerste ronde partij tussen de titelverdediger Rob Cross en Martijn Kleermaker op het programma. Lees hier meer.

Rob Cross mocht de partij beginnen, omdat hij de bull had gewonnen. De Engelsman wist meteen in de eerste leg een 180’er te gooien en met een 130-finish in 12 darts zijn eigen leg hield. Met een hele knappe 74-finish via de bull hield Martijn Kleermaker zijn eigen leg voor 1-1. In de derde leg miste Cross een 112-finish op dubbel 18, waardoor Kleermaker met een 97-finish de eerste break plaatste. Met een knappe 107-finish wist de Nederlander de break te verzilveren. In de laatste leg voor de pauze miste Cross twee pijlen op de dubbel, waardoor ‘The Dutch Giant’ met een 100-finish op een 4-1 voorsprong kwam.

Kleermaker kwam goed uit de korte pauze, met o.a. een maximale score wist hij in 15 darts zijn eigen leg te houden en kwam op matchpoint. Cross wist in 15 darts zijn eigen leg te houden en kwam daarmee terug tot 5-2. In de achtste leg wist ‘Voltage’ met een goed getimede 180’er en een 50-finish terug te breaken naar 5-3. In de negende leg kreeg Kleermaker zijn eerste matchdart, maar een 107-finish werd gemist op tops. Toch mocht de Nederlander terug komen, Cross miste twee pijlen op de dubbel. Via dubbel 10 zorgde Kleermaker voor zijn allereerste overwinning op TV; 6-3.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Martijn Kleermaker: 91,15 / 50%
Rob Cross: 95,18 / 23,08%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *