Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Martijn Kleermaker verliest partij met 9 breaks

Vrijdagmiddag is de tweede Euro Tour event van start gegaan met de Gibraltar darts Trophy. De plaatsen voor het European Darts Championship liggen voor het oprapen en Martijn Kleermaker is de eerste Nederlander die een poging mag doen. Martijn Kleermaker neemt het in de eerste ronde op tegen Joe Murnan. Lees hier alles over deze wedstrijd.

Kleermaker overleeft matig begin

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Joe Murrnan. Hij profiteerde sterk van het feit dat Kleermaker in de eerste leg niet in vijf beurten uit was. Hij brak gelijk en verzilverde deze break met een 100-finish. Vervolgens schrok Kleermaker ook wakker en hij begon de derde leg met een 180-er, hij gooide ook nog 146 uit voor een 12-darter. Deze 12-darter vervolgde hij in de vierde leg weer met een 11-darter. Zo stond het met 2-2 weer gelijk en leek Kleermaker de wedstrijd in handen te hebben.

Dubbels en breaks

Het werd vervolgens een een beetje rommelig, Kleermaker kon de trippels moeilijker vinden en gaf hierdoor kansen weg. Murnan wist 163 weg te zetten op tops en kwam terug voor een nieuwe break. Hier reageerde Kleermaker wel weer goed op door 158 uit te gooien voor de re-break. Vervolgens miste Kleermaker twee volledige handen op de dubbel, Murnan profiteerde hiervan en kwam weer 4-3 voor.

Het was de wedstrijd van de breaks en dat zou het ook blijven. Een 13-darter van Kleermaker was Murnan te machtig waardoor Kleermaker weer brak naar 4-4. Vervolgens kreeg Kleermaker weer een volle hand op de dubbel om 5-4 voor te komen, maar dit lukte niet. Murnan brak weer voor 5-4 en mocht zo beginnen om voor de wedstrijd te gooien. Ook in deze leg werd er gebroken, Kleermaker gooide een 64-finish om een beslissende leg af te dwingen. Deze beslissende leg begon Murnan met een 180-er terwijl Kleermaker begon met een beurt zonder trippels. Kleermaker kreeg drie matchdarts, dat was niet genoeg en dus wist Murnan ook de laatste leg te breken. Kleermaker mistte veel dubbels en kon geen legs houden en mag hierdoor naar huis.

Gemiddeldes / finishpercentages:
Martijn Kleermaker: 93.11 / 26.32%
Joe Murnan: 84.62 / 46.15%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *