Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Martijn Kleermaker verslaat EK-kampioen in Wieze

Martijn Kleermaker heeft de tweede ronde van de Belgian Darts Open bereikt. De Nederlander versloeg de European Champion Ross Smith met 6-4. Lees hier meer.

Martijn Kleermaker begon erg scherp aan de wedstrijd. De Nederlander won de eerste vier legs van de partij, mede dankzij finishes van 78 en 118. Ross Smith kreeg wel kansen, maar miste op de eerste leg na in elke leg één pijl op de dubbel. In de vijfde leg leek Kleermaker er ook 5-0 van te maken, maar dit keer miste de Nederlander twee keer op de dubbel. Smith profiteerde en kwam met een 60-finish op het scorebord; 4-1.

Een 17-darter zorgde er vervolgens voor dat de break werd verzilverd en de spanning terug was in de wedstrijd; 4-2. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. Bij een 5-3 tussenstand kreeg Kleermaker twee matchdarts op dubbel 14 om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar miste. Smith pakte zijn kans, met een belangrijke 70-finish brak hij terug. Smith leek een beslissende leg af te dwingen, maar het was ‘The Dutch Giant’ die de wedstrijd met een geweldige 110-finish naar zich toe trok; 6-4.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Martijn Kleermaker: 85,95 / 33,3%
Ross Smith: 91,25 / 40%

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *