Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Martijn Kleermaker verslaat John Michael op WK

Ook tijdens de vijfde avondsessie van dit WK kwam er weer een Nederlander in actie. Na het succes van Maik Kuivenhoven vanmiddag was het vanavond de beurt aan Martijn Kleermaker. Hij nam het op tegen de Griek John Michael.

Kleermaker opent moeizaam, eindigt sterk

Na een positieve corona-test vorig jaar mocht Martijn Kleermaker deze avond dan eindelijk debuteren in het Londense Alexandra Palace. “The Dutch Giant” mocht de partij beginnen en, na een ietwat stroef begin, ging de eerste leg met een 20-darter naar Kleermaker. De Nederlander kreeg in de tweede leg ook meteen de kans om Michael te breken, maar Kleermaker was ietwat slordig. Toch ging de leg wel naar de Nederlander, want ook Michael miste zijn kansen. Met een 2-0 voorsprong in legs mocht Kleermaker aan leg 3 beginnen. Met een hele mooie 156-finish in 12 darts was de set in no-time binnen en leken de eerste zenuwen uit het systeem van Kleermaker.

Kleermaker buigt achterstand om

Set 2 werd begonnen door Michael, die meteel al achter de feiten aanliep. Kleermaker bleef echter moeite houden met het raken van de dubbel, waardoor Michael de leg alsnog wist te winnen met een 19-darter. Ook in de tweede leg bleven die gemiste dubbels Kleermaker achtervolgen. De Nederlander miste 4 darts op de dubbel, maar wist deze niet te raken. Michael profiteerde en kwam op een 2-0 voorsprong in legs. Kleermaker kreeg de kans om terug te breken en pakte deze via de dubbel 10. Kleermaker wist de break te verzilveren met een 17-darter en we gingen een vijfde en laatste leg in. Scorend bleef Kleermaker de betere, waardoor hij ook in deze vijfde leg als eerste een kans op de dubbel kreeg. Zijn eerste pijl voor de set was meteen raak, waardoor Kleermaker met een riante 2-0 voorsprong de tweede onderbreking in kon.

Opleving Michael, sterk herstel Kleermaker

Kleermaker begon set 3 en deed dit prima. Met een 17-darter ging de leg naar de Nederlander. Toch wilde John Michael de handdoek nog niet zomaar in de ring gooien. Met een wegzet-beurt van 177 en een finish van 88 ging de tweede leg van de derde set plots naar de Griek. Kleermaker wist dat hij zijn 2 eigen legs in deze set alleen nog maar hoefde te behouden om zich te plaatsen voor de tweede ronde. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Michael profiteerde van een misser van Kleermaker en wist de Nederlander te breken. Michael leek opeens de geest te krijgen, want ook break werd met een 15-darter verzilverd en hiermee was de derde set een feit voor Michael.

Kleermaker herstelde zich direct van deze tik. Met een 81-finish in 12 darts plaatste Kleermaker meteen de break in de eerste leg van de vierde set. De Nederlander had duwde het gas nog maar eens wat verder in. Kleermaker gooide een back-to-back 180-score, om de leg te beëindigen in 11 darts. Michael kreeg in deze set geen tijd om adem te halen. In de derde leg keek de Griek ook vrij snel al weer tegen een enorme achterstand aan. Kleermaker bleef doorduwen, maar miste zijn eerste 3 matchdarts. Kleermaker mocht terugkomen met opnieuw 3 matchdarts en dit was ruim voldoende. Met een 3-1 overwinning plaatste Martijn Kleermaker zich voor de tweede ronde op het WK Darts 2022!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Martijn Kleermaker: 91,17 / 30,3%
John Michael: 83,37 / 27,8%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *