Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Martijn Kleermaker verslaat Rydz en bereikt laatste 16

Zaterdagmiddag stond de laatste 32 gepland voor de UK Open. In totaal deden 5 Nederlanders een gooi naar de laatste 16, waaronder Martijn Kleermaker. Hij mocht het in de tweede wedstrijd op baan 3 opnemen tegen Callan Rydz. Lees hier meer.

Martijn Kleermaker kent eindelijk weer eens succes, na een positieve coronatest op het WK behaalt de Nederlander nu de tweede dag van de UK Open voor de eerste keer. Hij versloeg op weg naar de laatste 32 Wayne Jones (6-3), Martin Schindler (6-5) en Jamie Hughes (10-8). Callan Rydz, een man in vorm, schakelde Ross Smith (6-5) en Jermaine Wattimena (10-6) uit.

Kleermaker start scherp

Callan Rydz had de bull gewonnen en mocht daardoor de tweede partij op baan 3 beginnen. Beide heren begonnen wat nerveus aan de partij, er werden erg veel dubbels gemist. Uiteindelijk was het toch Rydz die zijn eigen leg hield. Kleermaker hield een leg later zijn eigen leg met een 107-finish en bracht de stand op 1-1. In de derde leg wist de Nederlander nu wel te breaken, Rydz gooide erg weinig triples waardoor Kleermaker met een 19-darter brak. De break werd ook verzilverd, met een 180’er en een 13-darter werd het 3-1. Vervolgens gingen er 4 met de darts mee voor een 5-3 tussenstand. In leg 9 kreeg Rydz 79 niet uit, waardoor ‘The Dutch Giant’ opnieuw brak en op een 6-3 voorsprong kwam. In de laatste leg voor de pauze produceerde Kleermaker een 17-darter en ging zo pauzeren met een 7-3 voorsprong.

Kleermaker bereikt laatste 16

Na een korte pauze begon ‘The Riot’ aan de elfde leg en deed dat door in 16 darts zijn eigen leg te houden. Kleermaker antwoordde goed door in zijn eigen leg ook in 16 darts uit te zijn. Met een 17-darter hield Rydz zijn eigen leg, voordat Kleermaker met een 80-finish op matchpoint kwam. Rydz bleef vechten waarvoor hij waard was en kwam met een 76-finish terug tot 9-6. Een leg later was het toch voorbij voor de Engelsman, met een 14-darter bereikte de Nederlander voor het eerst de laatste 16 van de UK Open!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Martijn Kleermaker: 88,6 / 42%
Callan Rydz: 86,7 / 35%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *