Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Marvin van Velzen wint bij Euro Tour-debuut van Christian Kist

Vrijdagmiddag begon de Dutch Darts Championship in Rosmalen. Christian Kist en Marvin van Velzen plaatsten zich op donderdag en mochten het in de eerste ronde tegen elkaar opnemen.

Het was Kist die de wedstrijd mocht beginnen, maar Van Velzen die de eerste leg wist te winnen. Met een 16-darter wist hij de Lakeside-kampioen van 2012 te breken. Vanaf de dubbel 20 wist Van Velzen de break te verzilveren, waarna ook Kist wat terugdeed. Met een 15-darter bracht de Vroomshoper de stand op 1-2. Van Velzen zag zijn tegenstander een kans krijgen vanaf 105, maar Kist miste de dubbel 20. Van Velzen gooide de dubbel 5 en maakte er 3-1 van in legs. Ook Kist wist de daaropvolgende leg te behouden, waardoor de break in de eerste leg nog altijd het verschil maakte. In de zesde leg werd deze break echter ongedaan gemaakt door Kist, die aan een 15-darter genoeg had.

Op 3-3 had Kist de touwtjes weer in handen en met een 14-darter kwam hij weer op voorsprong. Kist leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar miste meerdere pijlen om op 5-3 te komen. Van Velzen behield zijn leg en bleef in de partij. Met een 21-darter komt Kist echter alsnog op matchpoint door de dubbel 6 te vinden. Vanaf 132 kreeg Kist zijn eerste matchdart op de dubbel-16, maar deze werd gemist. Van Velzen raakte tops, waardoor een beslissende leg gespeeld moest worden. De druk lag bij Van Velzen, maar hij bleek scorend de betere in de laatste leg. Van Velzen miste twee matchdarts, terwijl Kist ook twee matchdarts om zeep hield. Van Velzen vond uiteindelijk de dubbel twintig en mag het zaterdag gaan opnemen tegen Jonny Clayton.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Christian Kist: 85,96 / 21,7%
Marvin van Velzen: 86,31 / 31,6%

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *