Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Masterclass Peter Wright tegen Nathan Aspinall

Peter Wright heeft vanavond laten zien dat zijn zwakke optreden van vorige week een incident was. Hij noteerde met 110 het hoogste gemiddelde van het jaar en won met 7-3.

Peter Wright en Nathan Aspinall troffen elkaar eerder dit jaar al op een Players Championship. Aspinall won deze wedstrijd met 6-4, maar het waren vooral de gemiddeldes die opvielen. Het leverde zelfs een wereldrecord op qua gecombineerd gemiddelde: 231.2. Dit beloofde dus veel goeds. Aspinall starte in ieder geval uitstekend met een 15-darter, waarna Wright volgde met een leg in 14 pijlen. De Schot denderde daarna door en brak met een 15-darter, waarna hij zijn eigen leg hield in 14 pijlen. Aspinall miste in zijn eigen leg dubbel 12 voor een 141-finish, maar hij kwam nog terug om er een 13-darter van te maken. Wright won zijn leg in hetzelfde aantal pijlen. Beide mannen stonden ruim boven de 100 gemiddeld te spelen, Wright stond zelfs op 110.

Met de druk er vol op gooide Aspinall een 76-finish om zijn eigen leg te houden. In de legs van Wright kwam hij er echter niet aan te pas, want ‘Snakebite’ gooide een 11-darter. Wright deelde daarna de beslissende klap uit.. Hij brak Aspinall met een 12-darter en kwam op een 6-3 voorsprong. In zijn eigen leg maakte hij het af. Had gooide de slechtste leg van de wedstrijd, een 17-darter, maar behaalde met een gemiddelde van 110 het hoogste gemiddelde van dit jaar in de Premier League.

Nathan Aspinall: 99.67 / 42.86%
Peter Wright: 110 / 46.67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *