Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gian van Veen - European Darts Grand Prix 2023

Masterclass van Gian van Veen: Rock wordt verslagen

Gian van Veen blijft nog even doorgaan in Sindelfingen. Nadat Van Veen al twee Nederlanders had verslagen werd zondagmiddag Josh Rock het slachtoffer. Lees hier meer.

Gian van Veen stond voor de eerste keer in zijn carriere in de laatste 16 van een European Tour. Hiervoor had de Nederlander twee overwinningen nodig om twee landgenoten; Jermaine Wattimena (6-5) en Danny Noppert (6-4). Nu was de regerend jeugdwereldkampioen Josh Rock de tegenstander.

Rock begon de wedstrijd, maar leek de eerste leg meteen te verliezen. Echter miste Van Veen drie pijlen op tops, waardoor Rock met een 126-finish alsnog zijn eigen leg kon houden. Van Veen antwoordde uitstekend, met zijn twee 180’er van de wedstrijd en een 121-finish hield hij zijn eigen leg. In de derde leg plaatste Van Veen dan toch de eerste break, een 112-finish leverde de Nederlander een 2-1 voorsprong op. Deze break wist hij ook te verzilveren, via dubbel 18 was het eerste verschil gemaakt.

In de vijfde leg leek Rock nu wel zijn eigen leg te houden, maar doordat Rock drie pijlen op de dubbel miste, produceerde Van Veen nog een 100+ finish; 140 werd uitgegooid voor een 4-1 voorsprong. Deze break werd ook verzilverd door de 21-jarige, dit keer werd 97 uitgegooid en was zo één leg verwijderd van de kwartfinales.

Toch gaf Rock niet op. Nadat Van Veen in de zevende leg zijn eerste matchdart miste op tops voor een 120-finish, gooide Rock een 64-finish om in de wedstrijd te blijven. Dit vervolgde hij met een 114-finish, waardoor de eerste break was geplaatst; 5-3. ‘The Rock’ lukte het niet om de break ook te verzilveren. Rock miste een 72-finish op tops, waarna Van Veen met een 68-finish zich verzekerde van een 6-3 overwinning

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gian van Veen: 99,86 / 37,5%
Josh Rock: 89,20 / 42,9%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Masterclass van Gian van Veen: Rock wordt verslagen