Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mats Gies

Mats Gies blikt vooruit op laatste Euro Tour Qualifiers: ’20 à 30 spelers kunnen een qualifier winnen’

Aankomend weekend staan de laatste vijf Euro Tour Qualifiers van 2023 voor spelers zonder tourkaart op het programma in Hildesheim. Darts Actueel blikt met deelnemer Mats Gies vooruit op dit weekend.

Van 19 tot en met 21 mei zullen de laatste vijf Euro Tour Qualifiers voor spelers zonder tourkaart plaatsvinden in Hildesheim. Bij elke qualifier kunnen twee spelers zich kwalificeren. Op vrijdag staat er één kwalificatietoernooi gepland, terwijl er op zaterdag en zondag twee toernooien per dag op het programma staan.

Gies blikt vooruit

Een van de spelers die komend weekend aanwezig zal zijn, is de Friese darter Mats Gies. Eerder dit jaar nam hij ook deel aan de qualifiers voor drie andere Euro Tours, waaronder het Dutch Darts Championship. Tot nu toe kende hij nog geen succes, maar hij hoopt dat in Hildesheim te veranderen.

Gies beseft maar al te goed dat het zeker geen gemakkelijke opgave gaat worden om zich te kwalificeren. Het zal gaan afhangen van wie het meest constant is per qualifier, hiervan is Gies zich goed van bewust: “Deze qualifiers zijn loodzwaar, aangezien er maar twee plekjes zijn voor het hoofdtoernooi. Een paar jaar terug waren er nog acht plekken per qualifier, maar toen deden de tourkaarthouders wel mee. Je speelt twee qualifiers op een dag, dus dat is wel heel pittig om daar uiteindelijk door te komen.”

Er worden ook meerdere gemiddeldes van boven de 100 gegooid. Soms heb je wel eens mazzel dat je tegen iemand speelt die een stuk minder is, maar je hebt daar zoveel vast gezichten. Je hebt zo’n 20 à 30 man die een qualifier kunnen winnen“, aldus Gies die zelf weet dat hij zijn topniveau moet meenemen om kans te maken om zich voor één of meerdere Euro Tours te kwalificeren.

Hoe schat Gies zijn eigen kansen in? Tijdens het kwalificatietoernooi voor het Dutch Darts Championship gooide de Fries gemiddeldes van 97 en 98, maar hiermee werd hij al in de tweede partij uitgeschakeld. Met de vorm zit het dus wel goed, nu de overwinningen nog. Gies zal dan ook met vol goede moed afreizen naar Duitsland: “Ik hoop dat ik me kan kwalificeren, waarom ook niet? Als je gemiddeld 97 à 98 gooit, kun je best winnen, maar het is een uitdaging om dat vijf wedstrijden achter elkaar te doen. Je kunt drie wedstrijden goed gooien, maar als je in de beslissende wedstrijd een stuk minder gooit, ga je eraf. Zolang je een constante dag hebt, zou het zeker kunnen.”

Programma

Vrijdag 19 Mei – Qualifier voor European Darts Grand Prix
Zaterdag 20 Mei – Qualifiers voor European Darts Matchplay en German Darts Open
Zondag 21 Mei – Qualifiers voor Hungarian Darts Trophy en German Darts Championship

Bekijk het complete interview met Mats Gies hieronder terug.

Image courtesy of FOTO: NDB Darts / Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Mats Gies blikt vooruit op laatste Euro Tour Qualifiers: ’20 à 30 spelers kunnen een qualifier winnen’