Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Matt Campbell

Matt Campbell pakt tourkaart, Peters wint laatste toernooi

Matt Campbell heeft op de laatste dag van de European Challenge Tour de felbegeerde tourkaart gepakt door Challenge Tour 11 op zijn naam te schrijven. Daarnaast zal hij ook te bewonderen zijn op het aankomende WK en de Grand Slam of Darts. De andere titel van de dag ging naar Luc Peters. Lees hier meer.

European Challenge Tour 11

Het eerste toernooi van de laatste dag begon met 119 spelers. Het was een toernooi om snel te vergeten voor de koploper Steven Noster, net als Challenge Tour 10 werd hij verslagen door Jan Dekker met 5-4. Wat kon de concurrentie dan? Rowby-John Rodriguez, Toni Alcinas, José Justicia en Kenny Neyens verloren allemaal voor de kwartfinales. Matt Campbell en Kevin Doets wisten wel de laatste 8 te halen. De Canadees stootte daarna door naar de finale en nam zo de koppositie weer over van Noster. Campbell begon de dag met een 5-2 overwinning op Nic Mueller. Daarna volgde een erg spannende wedstrijd tegen Sven Hilling. De Duitser kwam 4-3 voor en kreeg matchdarts, maar uiteindelijk was het Campbell die de laatste 32 bereikte. Twee 5-0 overwinningen volgden op Ronny Huybrechts en José Justicia. In de kwartfinales kwam de Canadees weer in de problemen, dit keer tegen Ricardo Pietreczko. Pietreczko kwam 3-1 voor, maar zag Campbell de laatste 4 legs winnen. Marcel Gerdon werd in de halve finales eenvoudig verslagen met 5-2.

De andere finalist was de Nederlander Wesley Plaisier. Plaisier begon de dag met een 5-2 overwinning op zijn landgenoot Arjan Konterman. Een ronde later produceerde de Nederlander een whitewash zege op Kevin de Wauwe. Bij de laatste 32, laatste 16 en de kwartfinales werden allemaal top 10 spelers verslagen. Toni Alcinas (5-3), Lukas Wenig (5-3) en Kevin Doets (5-0) konden het niet voor elkaar krijgen. In de halve finales was goede vriend Danny van Trijp de tegenstander. Van Trijp kwam nog 2-1 voor, maar zag Plaisier met legs in 18,14,16 en 15 darts de overwinning en de finaleplaats pakken.

Matt Campbell begon de finale en deed dat goed door zijn eigen leg met een 95-finish te houden. Een leg later plaatste Campbell de break met een 52-finish. Plaisier kreeg in de derde leg meteen de kans om terug te breaken, maar een 70-finish werd niet geraakt. Via tops kwam de Canadees hierdoor op een 3-0 voorsprong. Het leek wel gespeeld voor de speler uit Hendrik-Ido-Ambacht, een 100-finish zorgde er voor dat Campbell al snel op matchpoint kwam. In de vijfde leg was het ook meteen afgelopen, met een 65-finish pakte Campbell alweer zijn derde Challenge Tour titel van het jaar.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Matt Campbell: 90,54 / 63%
Wesley Plaisier: 82,40 / 0%

European Challenge Tour 12

Rond 14:45 uur begon het laatste European Challenge Tour toernooi van 2021. In totaal wouden nog 116 spelers een poging wagen om te eindigen met een titel. Twee spelers konden de European Challenge Tour nog winnen, koploper Matt Campbell en de nummer twee Steven Noster. Noster moest er zelf voor zorgen om het toernooi te winnen, maar daarvoor moest Campbell in de kwartfinales of daarvoor al verliezen. Er kwam een anti-climax. Gian van Veen wist in de eerste ronde de Duitser met 5-3 uit te schakelen, wat betekende dat Campbell zijn tourkaart officiëel te pakken had. Echter verloor ‘Ginga Ninja’ ook al snel, in de tweede ronde was Christian Kist met 5-0 (!) te sterk. Toch wel een verrassende finale volgde, een finale tussen Nederland (Luc Peters) en België (Kevin Blomme).

Peters bereikte zijn allereerste finale bij de PDC dankzij overwinningen op Brian Raman (5-4), Julian Zwergel (5-0), Kai Gotthardt (5-4), Marcel Erba (5-2), Michael Rasztovits (5-3) en Christian Kist (5-1). Blomme wist ook zijn allereerste PDC-finale te behalen. Hij was zondagmiddag te sterk voor Karel Papezik (5-4), Jerry Hendriks (5-4), Sergio Krassen (5-2), Philip van Gasse (5-4), Jimmy Hendriks (5-0) en Thomas Junghans (5-3).

Kevin Blomme mocht aan de finale beginnen en deed dat met een 18-darter in zijn eigen leg. Luc Peters antwoordde goed, want met een 86-finish hield hij ook zijn eigen leg. In leg drie kreeg Peters de kans op de break, maar er werd 4 keer gemist op de dubbel. Hierdoor wist de Belg alsnog de leg te winnen. Een leg later werd Peters zelf gebroken, via dubbel 8 kwam Blomme op een 3-1 voorsprong. De turbo ging daarna aan bij de Nederlanders, met twee 15-darters werd het 3-3. Blomme hield daarna zijn eigen leg in 16 darts, voordat Peters er met een 13-darter 4-4 van maakte. In een spannende beslissende leg miste de Belg één matchdart op tops, Peters profiteerde en won in 18 darts zijn allereerste PDC-titel.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luc Peters: 89,28 / 45%
Kevin Blomme: 84,79 / 29%

Nederlanders

De laatste dag van de European Challenge Tour werd er één met veel Nederlands succes. Bij Challenge Tour 11 wisten 7 Nederlanders de laatste 16 te behalen en daarvan wisten vijf er door te stomen naar de kwartfinales. Dit was het eindstation voor Martijn Dragt, Kevin Doets en Luc Peters. Danny van Trijp werd halve finalist, waarin hij verloor van latere runner-up Wesley Plaisier. Challenge Tour 12 werd gewonnen door Luc Peters, maar daarnaast presteerden nog een aantal Nederlanders erg goed. Drie andere Nederlanders behaalden een plek bij de kwartfinale, Christian Kist deed het nog net iets beter door de halve finales te bereiken.

Order of Merit

Matt Campbell heeft de European Challenge Tour 2021 gewonnen door drie van de 12 toernooien te winnen. Steven Noster eindigt op een knappe tweede plaats, dankzij twee titels. De beste Nederlander overall was Kevin Doets op plaats 6. De top 10 werd volgemaakt met Luc Peters, Jimmy Hendriks en Wesley Plaisier op plaats 8 t/m 10.

  1. Matt Campbell 6800
  2. Steven Noster 5100
  3. Rowby-John Rodriguez 4350
  4. José Justicia 3850
  5. Toni Alcinas 3800
  6. Kevin Doets 3750
  7. Kenny Neyens 3750
  8. Luc Peters 3600
  9. Jimmy Hendriks 3350
  10. Wesley Plaisier 2850
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *