Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Matthew Dennant wint Challenge Tour en doet goede zaken

Afgelopen middag werd de derde Challenge Tour van het weekend gegooid. In totaal deden er 338 spelers mee, waar uiteindelijk Matthew Dennant en Nathan Rafferty de finale speelden. Lees hier meer. 

Route naar de finale
Matthew Dennant en Nathan Rafferty bereikten de finale. Dennant begon de dag met een 5-0 overwinning op Adam Jenkinson. In de tweede ronde werd Martin Atkins met 5-3 verslagen. Bij de laatste 64 was Dennant in een beslissende leg te sterk voor Richie Howson. Vervolgens werd er tweemaal met 5-3 gewonnen van Dave Parletti en Connor Scutt. In de kwartfinales werd er eenvoudig met 5-1 gewonnen van Cameron Menzies. In de halve finales was Dennant met 5-3 te sterk voor de Australiër Gordon Mathers.

De talentvolle Rafferty begon de dag met een 5-2 overwinning op Dave Prins. In de tweede ronde werd de Nederlander Wessel Nijman met duidelijke cijfers verslagen; 5-1. Met dezelfde cijfers was ‘The Natural’ ook te sterk voor Kevin McDine. Vervolgens werd er twee keer met 5-3 gewonnen van Greg Ritchie en Jake Jones. In een spannende kwartfinale wist Rafferty de beslissende leg te winnen van Graham Usher. In de halve finales won Rafferty eenvoudig van James Hubbard; 5-1.

Finale
De finale van Challenge Tour 3 begon meteen met een hoog niveau. Dennant hield zijn eigen leg in 14 darts, Rafferty deed hetzelfde in 15 darts. In de derde leg plaatste Rafferty de break met een 18-darter. De break werd niet verzilverd, met een 17-darter brak Dennant terug naar 2-2. Met nog twee 17-darters op een rij kwam Dennant op een 4-2 voorsprong. Met een 15-darter brak Rafferty terug naar 4-3. In leg 8 miste Dennant 2 matchdarts, waardoor Rafferty via dubbel 9 er 4-4 van maakte. Met een hele knappe 13-darter in de beslissende leg wist Dennant het toernooi te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Matthew Dennant: 92,0 / 29%
Nathan Rafferty: 86,2 / 33%

Nederlanders
Net als dag 1 speelden 31 Nederlanders Challenge Tour 3. Het resultaat viel helaas tegen, slechts één speler bereikte de laatste 32. Wesley Plaisier verloor bij de laatste 32 met 5-2 van Cameron Menzies. De overige Nederlanders lagen er dus al snel uit.

Order of Merit
Na drie toernooien is het nog altijd Robert Collins die leidt in de Challenge Tour Order of Merit. Matthew Dennant en Scott Mitchell zitten daar kort achter. De top van deze ranglijst heeft grote kans om de eerste 10 Players Championship te mogen spelen. Bekijk de tussenstand hieronder.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *