Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Matthew Edgar

Matthew Edgar maakt video over regels tijdens Summer Series

De herstart van de PDC Tour komt steeds dichterbij! Van 8 t/m 12 juli zullen in de Marshall Arena in Milton Keynes, 5 Players Championships (PDC Summer Series) worden gespeeld. PDC-Tourkaarthouder Matthew Edgar maakt een video over de regels tijdens deze evenementen.

Matthew Edgar, nummer 62 van de wereld, legt in een nieuwe video op zijn Youtubekanaal een aantal nieuwe regels uit, die de spelers moeten naleven van 8 t/m 12 juli in Milton Keynes.

Spelers moeten zich aanpassen

Alle tourkaarthouders hebben een document van 9 pagina’s gekregenvan de PDC met daarin de regels voor de Summer Series. Zo wordt er o.a. in benoemd dat spelers een dag van te voren aanwezig moeten zijn in het hotel, zodat er genoeg tijd is om iedereen te testen op het coronavirus.

Hoe komen de toernooien eruit te zien?

De loting zal dit keer niet om 12 uur Nederlandse tijd zijn, maar om 10 uur Nederlandse tijd. Dit is veranderd, omdat de spelers ruim voor de aanvang van het toernooi al aanwezig zijn. De wedstrijd- en oefenborden zijn niet in dezelfde zaal. De oefenborden zijn op de tweede verdieping, terwijl de wedstrijden op de begane grond worden gegooid.

Ook zullen er minder schrijvers aanwezig zijn op de toernooien. De verliezende spelers schrijven de volgende wedstrijd op de baan. Elke baan wordt voorzien van 8 spelers. Bij de allereerste wedstrijden van de dag, schrijft de achtste speler de eerste wedstrijd op de baan. De gestreamde borden worden wel voorzien van scheidsrechter, omdat daar ruimte genoeg is tussen de speler en scheidsrechter.

Nog meer van de regels weten voor de PDC Summer Series, bekijk hieronder dan de complete video!

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *