Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Meer dan 650 deelnemers ingeschreven voor Q-School

Maandag 18 januari om 15:00 uur was de deadline om je in te schrijven voor Q-School 2021. Zojuist liet de PDC de deelnemersaantallen weten. Lees hier meer.

Q-School 2021 staat dit jaar gepland op 8 t/m 17 februari. De First Stage zal gespeeld worden op 8 t/m 13 februari, de Final Stage van 14 t/m 17 februari. De PDC liet vandaag weten dat er 668 spelers zich hebben ingeschreven voor Q-School.

In totaal hebben 397 spelers ingeschreven voor de UK Q-School in Milton Keynes. Van die spelers hebben 32 spelers zich al geplaatst voor de Final Stage. Dit betekent dat 365 aan de First Stage beginnen. In totaal zullen er 17 tourcards te winnen zijn in het Verenigd Koninkrijk, waarbij op de vier finaledagen de winnaars automatisch een tourkaart pakken. De overige tickets worden verdeeld over de top 13 van de Q-School ranking.

In totaal hebben 271 zich ingeschreven voor de European Q-School in Niedernhausen. Van die spelers zien we 18 spelers sowieso terug bij de Final Stage. In totaal zullen dus 253 spelers beginnen in de First Stage. In Duitsland zullen 12 tourcards te winnen zijn, waarvan op de vier finaledagen de winnaars automatisch een tourkaart pakken. De overige tickets worden verdeeld over de top 8 van de Q-School ranking.

De First Stage zal verdeeld worden over twee blokken van 3 dagen, om overvolle zalen te vermijden. Het eerste blok (1A) wordt gespeeld van 8 t/m 10 februari en het tweede blok (1B) van 11 t/m 13 februari. In het Verenigd Koninkrijk wordt dit verdeeld in 183 en 182 deelnemers, terwijl dat bij de European Q-School gesplit wordt in 127 en 126 deelnemers. In welk blok de spelers komen, wordt dinsdag bekend gemaakt door de PDC.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *