Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Meervoudig Wereldkampioen Lisa Ashton naar PDC WK

Het tweede kwalificatietoernooi voor vrouwen, dit keer voor spelers uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland, is net als het eerste toernooi gewonnen door een meervoudig Wereldkampioen. Lisa Ashton, regerend winnaar op Lakeside, zal net als Anastasia Dobromyslova te bewonderen zijn tijdens het aankomende WK in Ally Pally.

Voor ‘The Lancashire Rose’ werd het een indrukwekkende weg richting de finale. In de eerste vijf wedstrijden verloor ze geen leg. Sharon Costello, Stephanie Stutley, Sarah Ceska, Jane Densley en Denise Cassidy werden allemaal op een ‘whitewash’ getrakteerd. Tegen de laatstgenoemde gooide ze zelfs een gemiddelde van 89.7, terwijl ook twee keer een score van 84.7 werd genoteerd. In de halve finale kwam pas voor de eerste keer echte tegenstand. Rhian Griffiths, afkomstig uit Wales, won zelfs de eerste leg. Ashton schakelde vervolgens bij en kwam toch op een 3-1 voorsprong. Griffiths pakte nog een leg in 20 pijlen, maar met een 22 en 16-darter wist Ashton de wedstrijd te winnen.

In de finale was landgenoot Maria O’Brien de tegenstander. O’Brien had onderweg onder andere topfavorieten Fallon Sherrock en Deta Hedman uitgeschakeld en was nu weer op zoek naar een stunt. In de eerste leg miste ze echter een aantal pijlen op de dubbels, waardoor Ashton op een 1-0 voorsprong kwam. Met een 18-darter kwam ze terug op 1-1, maar daarna kwam er een korte versnelling van Ashton. Met 16 en 17 pijlen won ze de volgende twee legs. In leg vijf miste ze vervolgens een 130-finish op de bull, waarna O’Brien weer terug in de wedstrijd kwam. Beide dames gooiden vervolgens een 15-darter, waardoor de stand op 4-3 in het voordeel van Ashton kwam. O’Brien leek nu gebroken, en met een 20 en 15-darter, met een geweldige 132-finish, maakte Ashton er een einde aan. Voor veel darters zal zij morgen bij de loting een nachtmerrie zijn.

Kwartfinale
Maria O’Brien 4-3 Fallon Sherrock
Deta Hedman 4-2 Casey Gallagher
Lisa Ashton 4-0 Denise Cassidy
Rhian Griffiths 4-0 Courtney Hine

Halve Finale
Maria O’Brien 5-2 Deta Hedman
Lisa Ashton 5-2 Rian Griffiths

Finale
Lisa Ashton 6-3 Maria O’Brien

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.