Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gary Anderson

Meester Anderson verslaat leerling Smith in zinderende PL-finale

Een magere avond in Nottingham, weinig spektakel tot nu toe; het vuur was nog niet te vinden bij de darters. Wel twee verrassende namen in de finale: Gary Anderson vs Michael Smith. De finale bleek van beter spel te zijn.

Michael Smith zet de goede reeks door en staat in z’n derde finale op rij (UK Open-finale meegerekend), terwijl Gary Anderson pas in zijn eerste Premier League Avond-finale staat.

‘The Flying Scotsman’ begon goed aan de wedstrijd, een 10-darter voor de break (0-1). Maar ook Michael Smith kan er wat van, 105 werd uitgegooid voor de gelijkmaker (1-1). Een magere 17-darter voor Smith (2-1) en een 15-darter van Anderson (2-2) liet de spanning in de wedstrijd.

Met een gemiddelde van ruim 110 stond de Schot geweldige pijlen te smijten, zo bleek ook uit de 84-finish die voor z’n tweede break zorgde (2-3).

Alles viel voor de mondiale nummer 6, een belangrijke 74-finish voor de break volgde na een 13-darter (2-5). Smith schudde zijn hoofd, zou het ooit nog goed komen in finales? Anderson gunde hem in ieder geval nog een legje (3-5), volgend op een 15-darter in de eigen leg (4-5).

Desondanks gaf Gary Anderson de voorsprong niet uit handen. Hij is de winnaar van de zesde speelronde van de Premier League 2022, terwijl Michael Smith opnieuw een finale verliest.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Michael Smith: 99.02 / 66.7%
Gary Anderson: 104.24 /46.2%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *