Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Mensur Suljovic bereikt laatste 16, Dirk van Duijvenbode uitgeschakeld

Zaterdagmiddag mocht Dirk van Duijvenbode het bij de laatste 32 op gaan nemen tegen Mensur Suljovic. Suljovic, tweevoudig kwartfinalist, zou normaliter de favoriet zijn maar Van Duijvenbode is in de vorm van zijn leven en zelfs de bookmakers waren er niet over uit wie nu de favoriet was.

Van Duijvenbode had backstage de bull gewonnen en mocht starten. Met in de 2e beurt zijn eerste 180 startte de man uit ‘s Gravenzande de partij prima door in 13 darts de 1-0 te maken. Suljovic gooide 32 kapot in de tweede leg maar zag tot zijn geluk Van Duijvenbode 2 darts voor de break missen waarop het 1-1 werd. Van Duijvenbode startte de derde leg direct met zijn tweede 180 en kwam in 14 darts op 2-1. Ook de vierde leg gooide Van Duijvenbode weer een 180 en brak de Oostenrijker voor de 3-1.  De vijfde leg startte Van Duijvenbode wederom met een 180 (zijn vierde al) maar zag Suljovic voorbij snellen met diens eerste 180 en de rebreak pakken in 15 darts om zo terug te komen tot 2-3.

Van Duijvenbode bleef knallen en begon de zevende leg met twee keer 180, de 9 darter zat er niet in maar in 11 darts maakte Van Duijvenbode er 4-2 van. Vervolgens miste Van Duijvenbode darts voor de 5-2 waarop Suljovic in stapte en in 15 darts 3-4 maakte. Suljovic behield zijn leg om zo 4-4 te maken en startte direct daarna met een 180. Suljovic brak Van Duijvenbode wederom en nu in 13 darts om zo voor het eerste in de wedstrijd voor te komen met 5-4. De tiende leg had Van Duijvenbode het initiatief en stond op 66 waarop Suljovic 105 uit gooide om zo 6-4 voor te komen waarna de heren de pauze in gaan met een Van Duijvenbode die 107 gemiddeld gooide maar wel achter stond.

Suljovic kwam direct weer goed uit de startblokken maar miste de 12 darter op 161 maar mocht terug komen en brak zo weer Van Duijvenbode in 15 darts en had zo de laatste vijf legs gewonnen. Van Duijvenbode lijkt het tij niet meer te kunnen keren en zakt steeds verder weg en ziet Suljovic aan de horizon verdwijnen door in 21 darts de 8-4 te maken. Met een knappe 14 darter kwam Van Duijvenbode terug tot 5-8. In leg 13 waren er verlichtingsproblemen bij baan 3, waardoor de partij even stil lag. Toen het probleem was opgelost brak Van Duijvenbode terug tot 8-6. Beide spelers kregen darts op de dubbel in leg 15, waarna Suljovic de dubbel raakte en zo de break weer ongedaan maakte en 9-6 voor kwam. Beide spelers gooiden vervolgens een 180 maar Van Duijvenbode had het initiatief en brak Suljovic weer voor de 7-9. Van Duijvenbode miste in zijn eigen leg een 113-finish om zijn eigen leg te houden, waardoor Suljovic met een 60-finish met 10-7 wist te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mensur Suljovic: 91,7 / 32%
Dirk van Duijvenbode: 95,6 / 43%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Mensur Suljovic bereikt laatste 16, Dirk van Duijvenbode uitgeschakeld