Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Mensur Suljovic en Michael van Gerwen door naar de finale

Na de kwartfinales waren we toegekomen aan de halve finales. Die starten met Vincent van der Voort tegen Mensur Suljovic en werden afgerond tussen Michael van Gerwen en Peter Wright. Een kans op een Nederlandse finale, maar is dit ook gelukt? Dat staat geschreven in dit artikel.

Vincent van der Voort – Mensur Suljovic
De eerste halve finale werd gespeeld door Vincent van der Voort en Mensur Suljovic. Suljovic mocht de eerste leg beginnen en hield deze leg ook. Suljovic en van der Voort misten allebei meerdere dubbels in de tweede leg, maar van der Voort behield zijn eigen leg en maakte het tot een gelijkstand, 1-1.  Suljovic hield in de derde leg zijn eigen leg met een finish van 121. Van der Voort behield ook zijn eigen leg en dat maakte het weer tot een gelijkstand, 2-2. Beide mannen waren gelijkwaardig aan elkaar, lage en hogere scores wisselden elkaar af. Suljovic maakte het plaatje compleet door ook weer zijn eigen leg te houden, een 3-2 voorsprong had hij nu. In de zesde leg liepen de scores weer gelijk, de 3-3 werd gemaakt door van der Voort. Suljovic miste zijn beroemde dubbel 14 in de zevende leg, van der Voort zou er van kunnen profiteren maar dat deed hij niet. Weer miste Suljovic de dubbel 14, maar de dubbel 7 ging er wel in en daarmee werd de traditie in eer gehouden en behield Suljovic zijn eigen leg. 4-3 was de stand nu. De eerste breek van de wedstrijd is voor Suljovic, hij bracht de stand naar 5-3. Van der Voort liet het scorend liggen, terwijl Suljovic scorend juist beter werd. In de negende leg verbaasde van der Voort ons allemaal en finishte met een 150 score en maakte de 5-4. in de negende leg breekt Suljovic weer en maakte de stand nu tot een 6-4, kon hij de laatste leg houden voor een plekje in de finale? Ja dat lukte hem en Suljovic was daarmee de eerste finalist van de Austrian Darts Championship.

 

Michael van Gerwen – Peter Wright
De tweede halve finale werd gespeeld door Michael van Gerwen en Peter Wright. De wedstrijd werd begonnen door van Gerwen. Van Gerwen behield ook de eerste leg en kwam hiermee op een 1-0 voorsprong. De tweede leg werd behouden door Wright en bracht het tot een gelijkstand, 1-1. De derde leg bleef bij van Gerwen, de stand was nu 2-1. De 180’ers vlogen in het rond, door beide mannen werden ze goed geraakt. Weer bracht Wright het in de vierde leg tot een gelijkstand, 2-2. Wright had de kans om van Gerwen te breken in de vijfde leg, maar miste de bull. Van Gerwen kon hierdoor zijn eigen leg behouden en maakte het tot een 3-2 voorsprong. Zoals de traditie behield Wright de zesde en zijn eigen leg en een gelijkstand stond weer op het bord, 3-3. Van Gerwen behield ook zijn eigen leg, stand was nu 4-3. Wright bracht het weer tot een gelijkspel in de volgende leg, 4-4. De mannen liepen zo gelijk op, dat een breek er nog niet in leek te zitten. Ook in de negende leg was de breek er nog niet en werd er weer een eigen leg behouden, 5-4 voorsprong voor van Gerwen. Weer een gelijkspel, Wright maakte de 5-5. De elfde leg werd behouden door van Gerwen op kwam op een 6-5 voorsprong, was dit de laatste leg of ging de traditie van legs behouden door? Wright gooide zijn 13e 180, hij was scorend de betere speler. 6-6! De laatste leg begon nu, van Gerwen gooide de eerste pijlen. Wie bereikte de finale en speelt tegen Mensur Suljovic. De laatste leg ging zoals het de hele wedstrijd al ging naar zijn eigen leg en won hiermee de halve finale van Peter Wright. Michael van Gerwen gooit dus de finale tegen thuisspeler Mensur Suljovic

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *