Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Cameron Menzies

Menzies en Beveridge zorgen voor Schotse Zaterdag op Challenge Tour

Darren Beveridge en Cameron Menzies waren tijdens respectievelijk Challenge Tour 5 en 6 de sterksten. Beide Schotten kenden een matig openingsweekend en herstellen dit nu optimaal. Lees hier meer.

Challenge Tour 5
Na een lange pauze van meer dan drie maanden werd de Challenge Tour dit weekend weer vervolgd. Voor de eerste finalist was het echter slechts drie weken geleden dat hij een PDC-toernooi speelde. Callan Rydz is nog speelgerechtigd voor de Development Tour en hij wist zelfs het laatste toernooi van het vorige weekend te winnen. Vandaag rekende hij als eerste af met twee Nederlanders. Erwin Renkema en Co Stompé (!) werden beide met 5-1 verslagen. Tony Mitchell (5-3), Jimmy Hendriks (5-2) en Simon Preston (5-2) werden ook aan de kant gezet, waarna Dennis Nilsson in de kwartfinale in een beslissende leg werd verslagen. In de halve finale was Rydz met 5-2 te sterk voor Andy Chalmers. Darren Beveridge was de tweede finalist. Vorig jaar haalde de Schot al een finale, toen verloor hij van Adam Huckvale. Beveridge begon met overwinningen op Martin Atkins (5-3) en William Borland (5-4). Hij volgde dit op met ruime overwinningen op Stephen Gallimore en Dean Reynolds (5-1), waarna hij met 5-0 afrekende met Ryan Palmer. Tegen Jason Cullen was een beslissende leg nodig, in de halve finale ging het een stuk makkelijker en versloeg hij Andy Jenkins met 5-1.

Beveridge mocht de finale beginnen maar verloor meteen de leg door een 14-darter van Rydz. Hij herpakte zich echter en won in 15, 16 en 15 drie legs op rij met onder andere een 106-finish. Met een 11 en 14-darter trok Rydz daarna snel de stand weer gelijk. Beide mannen hielden daarna ook hun eigen leg, waardoor er een beslissende leg nodig was. Beveridge had het voordeel van het beginnen en met een 14-darter maakte hij hier optimaal gebruik van. Voor de Schot is het zijn eerste zege bij de PDC.

Darren Beveridge: 96.8/56%
Callan Rydz: 103.8/33%

Challenge Tour 6
De finale van het tweede toernooi van de dag ging tussen twee spelers die vorig jaar maar net het WK misten. Cameron Menzies haalde het vorig jaar net niet via de Challenge Tour en hoopt dit dit jaar, na een moeilijk eerste weekend, wel te doen. Hij versloeg als eerste Keith Carter (5-0), waarna Dean Owen en David Stokell beide met 5-3 werden verslagen. Ritchie Edhouse, dit jaar al erg goed op de Pro Tour, werd met 5-1 aan de kant gezet, waarna Andy Jenkins met dezelfde cijfers zijn meerdere in de excentrieke Schot moest erkennen. In de halve finale was het de Rus Boris Koltsov die na een wervelende start van Menzies niet meer terug kon komen, 5-2 was hier de uitslag. Andrew Gilding was finalist nummer twee. Hij miste het WK nipt via de Pro Tour en raakte daardoor ook nog zijn Tour Card kwijt. Hij begon het tweede toernooi met een 5-3 overwinning op Brian Hallas. Nathan Boon en Andy Chalmers werden beide met 5-1 aan de kant gezet, terwijl Kevin Lane en Danny van Trijp beide met 5-2 klop kregen. In de halve finale was Gilding met 5-3 te sterk voor Tony Mitchell.

Andrew Gilding begon de finale en deed dat uitstekend met een 14-darter. Menzies reageerde echter met ook een 14-darter met een 86-finish. Na drie gemiste dubbels van Gilding kon de Schot ook meteen de break pakken en met een 18-darter verzilverde hij die break in zijn eigen leg waardoor de stand op 3-1 kwam. Gilding pakte met een 18-darter nog een leg, maar met een 15 en 17-darter wist Menzies toch te winnen, zijn tweede Challenge Tour titel in zijn carrière.

Cameron Menzies: 90.3/56%
Andrew Gilding: 88.1/22%

Nederlanders
Berry van Peer kende een erg sterke dag. Tijdens beide toernooien haalde hij de kwartfinale. Andy Jenkins was tijdens het eerste toernooi van de dag met 5-1 te sterk, tijdens CT6 moest hij een laatste leg zijn meerdere erkennen in Boris Koltsov. Danny van Trijp haalde tijdens het tweede toernooi van de dag ook de kwartfinale, hij verloor hierin met 5-2 van Andrew Gilding. Erik Hol haalde twee keer de laatste 32, terwijl Arjan Konterman, Wessel Nijman en Jimmy Hendriks één keer deze ronde wisten te behalen.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *