Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Mervyn King stuurt Jose de Sousa naar huis

De middagsessie van dag 11 van het WK begon met een mooie partij tussen de Portugees Jose de Sousa en Mervyn King. Lees hier meer over die wedstrijd.

King begint goed

De partij werd begonnen door Mervyn King, met een 17-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg produceerde Jose de Sousa twee 180’ers en maakte in 13 darts 1-1 van. In de derde leg miste De Sousa een 81-finish op dubbel 13, waardoor King via dubbel 12 er 2-1 van. De set werd een leg later binnengehaald met een 78-finish, nadat De Sousa een 66-finish miste.

De Sousa komt er niet aan te pas in eigen set

De Sousa begon aan de tweede set, maar miste drie darts op tops. King stapte in en brak met een 80-finish. Met een prachtige 11-darter verzilverde de Engelsman zijn break. ‘The King’ gooide erachteraan nog een 81-finish in 12 darts en dat leverde hem een 2-0 voorsprong in sets op.

King speelt het zorgvuldig uit

Na de tweede pauze begon King aan de derde set en deed dat door zijn eigen leg in 13 darts te houden. Met een knappe 11-darter kwam De Sousa langszij. In de vierde hield King opnieuw zijn eigen leg, dit keer in 14 darts. De Sousa antwoordde goed met een 80-finish en zette de stand op 2-2. In de vijfde leg gooide King een 43-beurt, maar werd niet afgestraft. Met een 15-darter werd het 3-0 voor de Engelsman.

De Sousa begon aan de vierde set, maar dankzij een 180’er en dubbel 8 brak King meteen in de eerste leg. In de tweede leg kreeg De Sousa de kans om terug te breaken, maar gooide op een 84-finish tops in plaats van de bull om de leg te winnen. King kwam hierdoor via dubbel 12 op matchpoint. Met een 16-darter behield ‘The Special One’ nog wel zijn eigen leg, maar zag een leg later King met een 14-darter de 4-0 zege boeken!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mervyn King: 103,47 / 57,14%
Jose de Sousa: 103,62 / 40%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *