Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mervyn King

Mervyn King veel te sterk voor Steve Lennon

Mervyn King is er in geslaagd om de laatste 16 van het PDC WK te bereiken. Met een 4-0 overwinning was het duidelijk te sterk voor Steve Lennon, die enorm veel dubbels miste. Lees hier meer.

King start sterk

Mervyn King mocht de eerste wedstrijd van de middagsessie beginnen. Beide heren moest nog even in komen, maar uiteindelijk hield King via dubbel 10 wel zijn eigen leg. Steve Lennon antwoordde met een 17-darter voor 1-1. In de derde leg produceerde King de eerste leg onder de 15 pijlen, met een 87-finish in 14 darts kwam hij 2-1 voor. Een leg later pakte King de eerste set door met een 180’er en dubbel 12 Lennon te breaken.

King breakt Lennon

Lennon begon na een korte pauze aan de tweede set, maar werd gelijk gebroken. King gooide 100 uit in 11 darts voor de break en verzilverde vervolgens de break in 14 darts voor een 2-0 voorsprong. Lennon kon in de derde leg wel zijn eigen leg houden, via dubbel 8 kwam hij terug tot 2-1. Kon hij nu ook terug gaan breaken? Het antwoord was nee, King gooide zijn derde 180’er en zorgde voor een 2-0 voorsprong in sets met het gooien van dubbel 6.

King wint met whitewash

King begon qua scores erg goed aan de derde set, maar had toch wat problemen met het gooien van dubbels. Na 12 darts stond King te wachten op tops, maar miste vervolgens 8 pijlen op de dubbel. Dit keer wist de Ier er wel van te profiteren, via dubbel 4 plaatste hij de break. Lennon vervolgde de break met een scorend goede leg, maar dit keer kreeg hij de dubbel er niet in. Lennon miste 8 pijlen om de break te verzilveren, waarna King in 20 darts meteen terug brak. In de derde leg kreeg Lennon opnieuw kansen om te breaken, maar miste wederom drie pijlen op de dubbel. King bleef koel en hield via dubbel 10 zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong in de derde set. In de vierde leg gooide King scores van 171 en 177 en pakte met een 72-finish ook de derde set met 3-1 in legs.

Kon ‘Scuba’ zich nog terugvechten in de wedstrijd? Hij begon in ieder gevoel goed door zijn eigen leg te houden via dubbel 5. In de tweede leg wist Lennon via dubbel 1 King te breaken. Hij kon de set niet binnenhalen in zijn eigen leg. King brak in 15 darts terug en kwam met een 101-finish op gelijke hoogte in de vierde set; 2-2. De beslissende leg mocht Lennon beginnen en kreeg ook als eerste de kans om de set te pakken, maar bezweek opnieuw op de dubbels. Hij miste twee pijlen op de dubbel op een 52-finish. ‘The King’ pakte z’n kans en won dankzij het gooien van dubbel 4 de wedstrijd met 4-0 in sets!