Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mervyn King

Mervyn King verslaat matige Danny Noppert

Danny Noppert kende gisteren weinig moeite met ‘The Bronzed Adonis’ Steve Beaton en vandaag mocht de Friese darter het opnieuw tegen een Engelsman gaan opnemen. Ditmaal was Mervyn King zijn tegenstander.

King opent scherper

Mervyn King, de tegenstander van Danny Noppert, maakte indruk gisteren door Dave Chisnall met een 105 gemiddelde te verslaan. De Engelsman begon goed aan de wedstrijd en won de eerste leg met een 14-darter. Noppert leek nog niet helemaal bij de les want King nam in de tweede leg ook al snel een voorsprong. Met een 15-darter zorgde King voor de eerste break van de wedstrijd. Noppert kreeg de kans om meteen terug te breken en met een 16-darter kreeg de Fries dit voor elkaar. Toch wist Noppert de break niet te verzilveren. ‘Noppie’ gooide een matige leg en door de dubbel 5 te raken zorgde King voor de re-break en de 3-1 voorsprong. Waar Noppert in de vierde leg een matige eigen leg gooide, was het nu King die niet sterk was in zijn vijfde leg. Noppert kreeg 3 darts om te breken, maar benutte deze kans niet. King finishte 25 en kwam op een 4-1 voorsprong.

King duidelijk de betere

King leek korte metten met Noppert te willen maken. Noppert begon de zesde leg, maar kon er weinig aan doen dat King kansen kreeg op nog een break. King had zichzelf na 9 darts op 46 gezet en met een 11-darter leek de wedstrijd gespeeld. King opende de zevende leg met zijn achtste 140 score van de wedstrijd en nam hiermee meteen een voorsprong. Toch stokte het scorende vermogen van King na deze score en was het Noppert die het initiatief met een 180 score overnam. Noppert miste een 124 finish op dubbel 11 voor de break en King mocht alsnog voor de wedstrijd gooien. Vanaf 110 werd de dubbel 16 geraakt en plaatste King zich voor de laatste 16 op de Players Championship Finals!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Mervyn King: 96,39 / 42,86%
Danny Noppert: 85,20 / 12,5%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *