Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Mervyn King verslaat zwakke Peter Wright

Schotland, Engeland, Nederland en Wales waren alle 4 nog vertegenwoordigt in de halve finales van de Players Championship Finals. Het eerste duel voor een plek in de finale ging tussen Engeland en Schotland, namelijk Mervyn King en Peter Wright.

Bow down to the King!

Mervyn King was de verrassende naam in de halve finales van de Players Championship Finals, maar na een 10-8 overwinning op Damon Heta en een gemiddelde van ruim 100 was deze halve finale plaats dik verdiend voor ‘The King’. De Engelsman zette zijn goede spel van de afgelopen dagen ook door naar het begin van de halve finale, want met een 52 finish wist King zijn Schotse tegenstander meteen te breken. De break werd ook verzilverd door King die met een 14-darter op een 2-0 voorsprong kwam. Wright deed totaal niet mee in het begin van de partij en King zorgde ook voor de tweede break van de wedstrijd. Met wederom een 14-darter ging de leg naar King. Ook de tweede break werd verzilverd door de Engelsman, die met een 72 finish meteen een gaatje sloeg naar Wright. In de vijfde leg kreeg Wright dan eindelijk zijn eerste pijl op de dubbel, maar deze werd gemist. Met een sterke wegzetbeurt van 174 had King zich op 32 gezet. De dubbel 16 werd met zijn eerste pijl geraakt, waardoor King met een 5-0 voorsprong de eerste pauze in ging.

Ook tweede sessie gaat naar King

Met een gemiddelde van iets meer dan 78 was er duidelijk veel werk aan de winkel bij Peter Wright. ‘Snakebite’ kreeg de kans om terug te breken, maar hij miste. King hield zijn eigen leg via de dubbel 2 en kwam op een 6-0 voorsprong. Leg 7 zou dan eindelijk de leg voor Wright worden. Met een 15-darter behield hij zijn leg en stond hij op het scorebord. King bleef vervolgens steady in zijn eigen leg en wist deze met een 13-darter te behouden. Ook Wright hield vervolgens zijn eigen leg. Met een 17-darter bracht Wright zijn achterstand terug tot 7-2 en in de tiende leg kreeg Wright zowaar de kans om een break terug te pakken. ‘Snakebite’ kreeg 3 darts vanaf 40, maar miste ze alle 3. King gooide de dubbel 4 en met een 8-2 tussenstand in het voordeel van Mervyn King verlieten beide mannen het podium.

Wright komt niet in de buurt

De derde sessie werd begonnen door Peter Wright en de Schot wist de leg ook te behouden door de dubbel 16 te gooien. Het behouden van de eigen leg was niet voldoende voor Wright en de inhaalslag werd ingezet. King miste 3 darts om zijn eigen leg te houden, maar ook Wright miste daarna 3 darts op de dubbel. Na wederom 3 missers van King gooide Wright de dubbel 2 en was de eerste break terug gewonnen. Lang kon ‘Snakebite’ niet genieten van de break want King plaatste meteen de re-break door een 16-darter te gooien. King wist ook de veertiende leg te behouden met een 13-darter en de Engelsman leek de wedstrijd hier wel mee te beslissen. Wright oogde fysiek niet fit en zette meteen de deur open voor King om de wedstrijd meteen al te beslissen. King stapte meteen in en door een 48 finish plaatste Mervyn King zich voor de finale van de Players Championship Finals!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Mervyn King: 92,5 / 37,93%
Peter Wright: 84,10 / 21,05%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *