Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Meulenkamp kijkt uit naar WK: ‘Ik hoop écht dat ik tegen hem mag gooien’

Donderdagavond gaat het PDC WK van 2019 van start in Londen. In totaal doen er 13 Nederlanders aan mee, waaronder Ron Meulenkamp. De 30-jarige darter uit Almere heeft er zin in vertelde hij tegen De Metro. Lees hier meer.

Meulenkamp heeft twee jaar geleden zijn levensstijl aangepast, hij wilde op mentaal en fysiek gebied  beter worden en zo ook het gooien. De Nederlander is binnen twee jaar 53 kilo afgevallen, door een maagverkleining. “Ik heb de knop omgezet en heb mijn levensstijl aangepast. Ik ben geen grote snoeperd, maar heb de aanleg om snel dik te worden. Tijdens het reizen voor dartstoernooien ging ik heel vaak uiteten, daar let ik nu heel goed op. Ik wil bepaalde dingen bereiken en ik weet wat ik daarvoor moet doen en laten. Zo heb ik in diezelfde periode ook mijn gooistijl veranderd. Dat is niet gebruikelijk in de dartswereld, maar er móest iets gebeuren. Het is heel lastig om uit te leggen wat ik heb aangepast, maar ik hou mijn pijlen nu anders vast dan voorheen. In het begin moest ik er heel erg aan wennen en lukte het me niet om goede scores te gooien, maar na verloop van tijd merkte ik dat het wel werkte. Sindsdien heb ik nooit meer op mijn oude manier gegooid.” 

‘The Bomb’ is binnen één jaar gestegen naar plaats 45 van de wereld. “De weg naar de top 32, waar de grootverdieners staan, is voor mij een realistische route. Maar dan moet ik wel de weg omhoog blijven doortrekken.”

Ik ben nog niet constant genoeg, daarin moet ik mezelf verbeteren. Ik heb bewezen dat ik het kan, maar het schommelt nog te veel. Ik wil constanter rond de 95 á 98 zitten. Want als je zulke scores gooit, kun je winnen van iemand die gemiddeld 105 gooit. Een kwestie van toeslaan op het juiste moment. Ik heb misschien niet hetzelfde talent als de top van de wereld, maar ik weet dat ik harder train dan die mannen”, vertelt Meulenkamp tegenover De Metro.

Meulenkamp treft in de eerste ronde Diogo Portela uit Brazilië, weet hij die partij te winnen dan wacht Michael Smith in de tweede ronde. Hoe kijkt Meulenkamp er zelf tegen aan: “Als ik mijn eigen spel speel, kan ik van Portela winnen. In dat geval speel ik de volgende partij tegen Michael Smith, die in de top 10 staat. Ik hoop écht dat ik tegen hem mag gooien. Daar kijk ik heel erg naar uit. Onze partijen zijn altijd heel close, de laatste twee heb ik gewonnen. Ik weet dat hij het vervelend vindt om tegen mij te spelen.”

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.