Ron Meulenkamp

Meulenkamp profiteert van slechte Ashton

Ron Meulenkamp is de tweede Nederlander die in actie komt op de World Darts Championship. Ron Meulenkamp heeft het niet getroffen in de loting en mag gaan spelen tegen Lisa Ashton. Lees hier alles over de verloop van deze partij.

Lisa Ashton is naast Fallon Sherrock de tweede frouw die zich geplaatst heeft via de women series. Ron Meulenkamp heeft zich geplaatst via de 21e plek op de pro tour order of merit. Ron Meulenkamp is Lisa Ashton twee keer tegengekomen. In 2020 verloor Ron Meulenkamp met 6-3, afgelopen jaar won Meulenkamp met 6-2. Lisa Ashton zou bij een verliespartij haar tourkaart verliezen.

Meulenkamp wint bij drama op dubbels

In de eerste set barstte het geweld nog niet helemaal los. Voor zowel Meulenkamp, als Ashton vallen de trippels en dubbels moeizaam. Meulenkamp leek eerst het initiatief in de wedstrijd te pakken, hij pakte de eerste leg eenvoudig en leek ook goed op weg voor de tweede leg. Meulenkamp mistte vier pijlen en zo kon Ashton het initiatief overpakken. Zij maakte 1-1 en leek dan weer op weg naar de voorsprong, Ashton mistte dan weer 5 pijlen op de dubbel en zo kwam Meulenkamp er weer mee weg. In de vierde set kwam Ashton niet in de buurt van Meulenkamp en Meulenkamp pakte de eerste set dus met 3-1.

Ashton niet in de buurt

Lisa Ashton kwam niet in haar spel. Zij kon de scores niet vinden en wist zo ook geen kansen te creëren. Ron Meulenkamp pakte het dan ook goed op en kende weinig problemen in de tweede set. Meulenkamp scoorde Ashton er helemaal uit. Meulenkamp pakte de eerste leg nog in twaalf darts met een 89-finish, maar had in de tweede en derde leg niet beter dan zes en zeven beurten nodig. Ashton creëerde in deze set een kans op de dubbel. Zij mistte dubbel 16 en verloor de tweede set dus met 3-0

Ook in de derde set kan Ashton niet in de buurt komen. In de eerste set kreeg Ashton nog een pijltje vanaf 116, maar mistte deze. De tweede leg in deze set werd er toch nog een strohalm aangeboden, na vier scores van veertig, mocht Ashton in de zevende beurt de dubbel gooien. Ashton pakte de laatste strohalm niet, De wedstrijd werd er aan het eind ook niet beter op. De eerste matchdart ging er wel in. Ron Meulenkamp gaat met een overtuigende overwinning richting de tweede ronde, het spel was dan niet overtuigend.