Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ron Meulenkamp

Meulenkamp geeft overwinning uit handen

Ron Meulenkamp heeft in de eerste ronde van de German Darts Championship verloren. Hoewel de Nederlander op een 5-3 voorsprong kwam, wist hij deze partij niet af te maken.

De Nederlander Ron Meulenkamp is Richard North vier keer eerder tegengekomen en de onderlinge balans was precies gelijk. Ook op de Order of Merit schelen de twee elkaar weinig. Meulenkamp staat 49e en North 59e. De laatste partij tegen North verloor Meulenkamp met 4-6, dit was in de eerste fase van de UK-open.

Meulenkamp mocht zelf aan de wedstrijd beginnen en hij benutte dit initiatief met een 14-darter in de eerste leg. De tweede leg ging wel naar North die een keurige 95-finish via de bull van het bord kreeg. Doordat beiden heren de dubbels keurig op hadden, en omdat het elkaar scorend weinig ontliep, ging het tot de achtste leg met de darts mee. In de achtste leg wist Ron Meulenkamp twee 180ers te vinden en brak zo met een 14-darter naar 5-3. Deze break wist Meulenkamp niet te verzilveren en North plaatste gelijk de rebreak naar 5-4.

North wist de 10e leg wel te houden en dus kwam deze wedstrijd aan op een decider-leg. Deze leg begint Richard North veel beter dan Meulenkamp. North begint met 140 en met 180, terwijl Meulenkamp geen triple wist te vinden in de eerste twee beurten. Deze voorsprong gaf North niet meer weg en gooide met zijn tweede matchdart dubbel 4 uit.

Gemiddelde / Dubbelpercentage:
Ron Meulenkamp 89.23 / 33.33%
Richard North 94.93 / 42.86%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *