Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ron Meulenkamp

Ron Meulenkamp komt tekort tegen Chisnall

Ron Meulenkamp heeft de derde ronde van de international Darts Open niet bereikt. Door een slecht tegen Dave Chsinall, kwam Meulenkamp op een ruime achterstand. Deze wist Ron Meulenkamp niet meer goed te maken en zo verloor hij met 6-3.

Ron Meulenkamp neemt het in de tweede ronde van de International darts open op tegen Dave Chisnall. Ron Meulenkamp versloeg in de eerste ronde Rosenauer in een matige partij. Het niveau van Meulenkamp zou omhoog moeten om Dave Chisnall te kunnen verslaan. De onderlinge balans is lichtelijk in het voordeel van Chisnall, het staat namelijk 4-3 in het voordeel van de Brit.

Ron Meulenkamp mocht aan de wedstrijd beginnen, maar begon moeizaam. Meulenkamp kwam gelijk in de eigen leg in de problemen en verloor het initiatief. Vervolgens gooide Chisnall ook nog 135 uit om de eerste leg toch nog in 15 darts te beëindigen. Chisnall hield ook zijn eigen leg in 14 darts en zo lag er al snel veel druk op de legs van Ron Meulenkamp. Meulenkamp kon de tripples maar moeilijk vinden en dat gaf Chisnall de kans om eenvoudig over Meulenkamp heen te lopen. Chisnall kreeg zes beurten voor de break en benutte dat, hij pakte ook de vierde leg met een 14-darter. Ron Meulenkamp moest nu zelfs vrezen voor een white-wash.

Ook in de vijfde leg kwam Meulenkamp in grote problemen, Chisnall begon met een 180er en met twee keer 140. Hij miste vervolgens wel twee dubbels en zo kon Meulenkamp 106 uitgooien om toch op het bord te komen voor 4-1. Ook in de zesde leg mistte Chisnall vijf pijlen op de dubbel en zo kwam Meulenkamp op 4-2. Ron Meulenkamp wist de triples nu ook steeds makkelijker te vinden en zo stond Meulenkamp in de zevende leg na 12 pijlen op D18 om zijn eigen leg ook te houden.

in de achtste leg moest Dave Chisnall de comeback van Meulenkamp stoppen. Hoewel Meulenkamp drie keer 140 gooide, kreeg hij geen kans vanaf 81. Dave Chisnall gooide namelijk twee keer 180 en kon zo in 11 darts zijn eigen leg houden. Ron Meulenkamp wist zijn eigen leg niet af te ronden in 15 darts en hierdoor kon Chisnall de wedstrijd afmaken via D14. Hij mag zich morgen melden op de finale dag van de International Darts Open.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Dave Chisnall: 104.43 / 35.29%
Ron Meulenkamp: 93.73 / 60%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *