Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael Barnard komt met geluk vrij: ‘Ik moest echt heel diep gaan’

Michael Barnard wist afgelopen middag in een thriller te winnen van Jose de Sousa, die van een 2-0 achterstand terug kwam tot 2-2 en 6 matchdarts miste. Uiteindelijk was toch de Engelsman die de partij won. Na afloop stond hij Arjan van der Giessen ter woord.

“Ik stond 2-0 in sets voor en ik speelde best goed. Ik maakte in de derde set 2-2, de eerste 2 sets gingen met 3-2 naar mij toe. Dus ik dacht dat ik met 3-0 kon winnen. Hij kwam goed terug en speelde ook nog eens erg goed.  Ik moest echt heel diep gaan, vooral in die laatste leg.”

Barnard speelt dit jaar zijn tweede PDC WK, zijn eerste WK was 10 jaar geleden toen hij met 3-0 verloor van Andy Hamilton. Dit is dus zijn eerste zege op het WK. “Dit betekent veel voor mij, dit jaar ging erg goed voor mij. Ik heb darten als mijn werk gemaakt. Dus hard werken wordt beloond en hoop dat het zo door blijft gaan.”

In de beslissende leg miste de Portugees 6 matchdarts, Barnard miste zijn eerste pijl op D16, want die kwam bijna in de dubbel 8. “Ik weet niet wat daar gebeurde, maar gelukkig gooide ik mijn tweede pijl in de dubbel 16. Het was een strijd, maar gelukkig heb ik gewonnen.”

Michael Barnard komt op donderdagavond 20 december weer in actie, als hij zijn tweede ronde partij speelt tegen Jermaine Wattimena!

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.