Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael Rasztovits en Diogo Portela kwalificeren zich voor hoofdtoernooi

Afgelopen avond werden in München de laatste 2 kwalificatietoernooien gespeeld voor de German Darts Grand Prix, waaronder die voor de Europese spelers die niet in bezit zijn van een tourkaart. Twee spelers konden zich kwalificeren. Lees hier meer. 

Doordat deze Euro Tour tijdens Pasen en het weekend van de Development Tour valt, deden er slechts 23 spelers mee, waaronder Wilco Vermeulen als enige Nederlander. Vermeulen wist zijn eerste partij met 6-3 te winnen van Uwe Bacher. In de tweede ronde verspeelde de Nederlander een 4-2 voorsprong en verloor uiteindelijk met 6-5 van Felix Schiertz.

Uiteindelijk bleef er één Belg, twee Oostenrijkers en één Braziliaan en over in de finaleronde. Christoff van de Wal rekende af met Christian Goedl (6-4) en Andrea Micheletti (6-5). Michael Rasztovits bereikte de finaleronde ten koste van Sandro Wyss (6-0), Felix Losan (6-1) en Hannes Schnier (6-3). Christian Kallinger was de andere Oostenrijker die de finaleronde haalde, dit deed hij met moeizame overwinningen op Andy Bless (6-3) en Felix Schiertz (6-3). Diogo Portela deed ook zijn sportieve plicht en bereikte voor de tweede keer op rij de finaleronde. Dit keer ging het ten koste van Gabriel Rollo (6-5), Alessio Medaina (6-3) en Joe Slivan (6-1).

Michael Rasztovits en Christoff van de Wal namen het op in de eerste finale. Het werd een enorme spannende finale, want nooit zat er een verschil van meer dan twee legs in de partij. Uiteindelijk moest een beslissende elfde leg uitwijzen wie we morgen terug zouden zien op het podium in München. Met een knappe 16-darter brak Rasztovits de Belg en daardoor zien we ‘Rasto’ morgenavond terug tegen Chris Dobey.

De tweede finale ging tussen Diogo Portela en Christian Kallinger. Deze partij werd een eenvoudige overwinning voor de Braziliaan, Diogo Portela won met 6-0 en kwalificeerde zich hiermee voor zijn tweede Euro Tour dit seizoen.

De uitslagen vind je hieronder terug:

Laatste 32:
Veniamin Symeonidis 6-2 Roman Loeffel
Michael Rasztovits 6-0 Sandro Wyss
Felix Losan 6-3 Michel Furlani
Felix Schiertz 6-2 Martin Bertschmann
Wilco Vermeulen 6-3 Uwe Bacher
Alessio Medaina 6-1 Andre Christen
Diogo Portela 6-5 Gabriel Rollo

Laatste 16:
Christoff van de Wal 6-4 Christian Goedl
Andrea Micheletti 6-1 Veniamin Symeonidis
Hannes Schnier 6-1 Patric Aeschbach
Michael Rasztovits 6-1 Felix Losan
Christian Kallinger 6-4 Andy Bless
Felix Schiertz 6-5 Wilco Vermeulen
Joe Slivan 6-1 Mario Jodozy
Diogo Portela 6-3 Alessio Medaina

Kwartfinales:
Christoff van de Wal 6-5 Andrea Micheletti
Michael Rasztovits 6-3 Hannes Schnier
Christian Kallinger 6-3 Felix Schiertz
Diogo Portela 6-1 Joe Slivan

Finaleronde
Michael Rasztovits 6-5 Christoff van de Wal
Diogo Portela 6-0 Christian Kallinger

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *