Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael Rasztovits kwalificeert zich opnieuw, Bellmont schrijft geschiedenis

Afgelopen avond werden in Sindelfingen de laatste 2 kwalificatietoernooien gespeeld voor de European Darts Grand Prix, waaronder die voor de Europese spelers die niet in bezit zijn van een tourkaart. Twee spelers konden zich kwalificeren. Lees hier meer. 

In totaal kwamen 15 spelers in actie tijdens de Qualifier voor de Europese spelers zonder tourkaart. In totaal deed er 1 Nederlander mee, Wilco Vermeulen. Vermeulen won zijn eerste partij met 6-5 van Felix Schiertz. Een ronde later was Michael Rasztovits met 6-0 te sterk voor de Nederlander.

Uiteindelijk bleven er twee Italianen, een Zwitser en een Oostenrijker over in de finaleronde. Andrea Micheletti bereikte de finaleronde door een overwinning op Joe Slivan (6-2). De andere Italiaan was Michel Furlani. Hij bereikte de finaleronde met overwinningen op twee landgenoten, Alessio Medaina (6-3) en Giovanni Tagliareni (6-4). Stefan Bellmont bereikte de finaleronde ten koste van Sandro Wyss (6-1) en Christoff van de Wal (6-0). Michael Rasztovits bereikte wederom de finaleronde, dit keer won hij van Andy Bless (6-4) en Wilco Vermeulen (6-0).

De eerste finale ging tussen Andrea Micheletti en Stefan Bellmont. De eerste drie legs gingen met de darts mee. In de vierde leg wist Bellmont te breaken met een 18-darter voor een 3-1 vorosprong. Micheletti brak echter met een 17-darter gelijk terug en hield zijn eigen leg voor 3-3. Met de 17-darter op een rij brak Micheletti en kwam voor het eerst op voorsprong. Bellmont brak in 17 darts gelijk terug en hield vervolgens zijn eigen leg voor een 5-4 voorsprong. In de negende leg miste Bellmont de bull voor een 124-finish en de overwinning, met een 19-darter werd het 5-5. In de beslissende leg was het Bellmont die via D7 het ticket pakte voor de European Darts Grand Prix. Stefan Bellmont is de eerste Zwitser ooit op de Euro Tour!

De tweede finale ging tussen Michael Rasztovits en Michel Furlani. Rasztovits begon erg goed aan de partij, hij won namelijk de eerste 5 legs met finishes van 56,142,10,64 en 95. Furlani kwam goed terug, met drie legs op een rij werd het 5-3. Uiteindelijk won Rasztovits zijn eigen leg in 24 darts en daardoor zien we hem morgen wederom terug op de Euro Tour.

Bekijk hieronder alle uitslagen.

Laatste 16:
Joe Slivan 6-1 Patric Aeschbach
Stefan Bellmont 6-1 Sandro Wyss
Christoff van de Wal 6-1 Veniamin Symeonidis
Wilco Vermeulen 6-5 Felix Schrietz
Michael Rasztovits 6-4 Andy Bless
Michel Furlani 6-3 Alessio Medaina
Giovanni Tagliareni 6-4 Andre Christen

Kwartfinales:
Andrea Micheletti 6-2 Joe Slivan
Stefan Bellmont 6-0 Christoff van de Wal
Michael Rasztovits 6-0 Wilco Vermeulen
Michel Furlani 6-4 Giovanni Tagliareni

Finaleronde:
Stefan Bellmont 6-5 Andrea Micheletti
Michael Rasztovits 6-3 Michel Furlani

Image courtesy of FOTO: Kais Bodensieck (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *