Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael Smith bereikt als eerst Engelsman de World Series Finale

Vanavond worden de halve finales en de finale van de World Series of Darts Finals gespeeld. De eerste halve finale ging tussen Gerwyn Price en Michael Smith. Lees in dit artikel een wedstrijdverslag terug van die partij.

De bull werd gewonnen door Michael Smith in de ingooiruimte en mocht daarmee de halve finale beginnen. Smith hield met een 50-finish zijn eigen leg. Smith miste in de leg van Price twee darts op D16 voor de break, met een knappe 92-finish wist Price toch nog zijn eigen leg te houden. In de derde leg miste Price een breakkans, Smith wist D9 te gooien voor een 2-1 voorsprong. Price hield met een knappe 94-finish via D18-D20 zijn eigen leg. In de laatste leg voor de pauze miste Price een 104-finish voor de break, Smith hield met veel geluk zijn eigen leg en ging daarmee de pauze in met een 3-2 voorsprong.

Na de pauze ging Price goed van start want met een 13-darter hield hij zijn eigen leg en brak Smith met een 16-darter. Price wist de break niet te verzilveren, want met een 13-darter brak ‘BullyBoy’ terug naar 4-4. Met een 15-darter kwam Smith weer op voorsprong. De laatste leg voor de tweede pauze ging naar Smith met een 11-darter die daarmee brak naar 6-4.

Na de pauze kreeg Price de kans om meteen terug te breaken, maar miste twee darts op D8. Via een 56-finish hield Smith zijn eigen leg. Met een mooie 97-finish bleef Price in de wedstrijd en kwam terug tot 7-5. In de dertiende leg miste Price wederom een breakkans en het werd wederom afgestraft door de Engelsman, het werd 8-5. Price miste in zijn eigen leg 4 darts op de dubbel, via een 55-finish brak Smith voor de tweede keer naar 9-5. Met een 14-darter verzilverde Smith zijn eigen leg en ging de pauze in met een 10-5 voorsprong.

In de eerste leg na de derde pauze miste Smith 1 matchdart op een 99-finish, Price hield via D6 zijn eigen leg voor 10-6. In leg 17 miste Smith wederom één matchdart, met een 116-finish brak ‘The Iceman’ naar 10-7. In leg 18 miste Smith weer matchdarts, dit keer 5 en wederom profiteerde Price voor 10-8. Price miste een 81-finish op D8 om er 10-9 van te maken, met een knappe 126-finish pakte Smith alsnog de overwinning; 11-8!

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.