Michael Smith boekt overtuigende zege op Daryl Gurney

Michael Smith heeft vanavond weer laten zien in uitstekende vorm te verkeren. Hij rekende met 10-7 af met Daryl Gurney.

Door een nederlaag tegen Gabriel Clemens eindigde Daryl Gurney als tweede in zijn groep, waardoor er bij de laatste 16 nu een duel tussen de Noord-Ier en Michael Smith op het programma stond. Smith maakte indruk in zijn eerste twee wedstrijden, zijn derde tegen Schindler was minder. Beide mannen gelden desondanks tot de kanshebbers voor dit toernooi. Smith won de bull en mocht de strijd beginnen. Met een 16-darter deed hij dit ook aardig. Toch leek hij nog niet helemaal wakker, want Gurney kon eenvoudig uitlopen naar 3-1. ‘Superchin’ gooide 3 14-darters op rij, met Smith niet in de buurt. Met een 11-darter herstelde Smith zich nog snel voor de pauze.

De goede afsluiter van het eerste blok leek Smith goed te doen. Hij kwam dankzij een 13-darter van Gurney nog wel 4-2 achter, maar legs in 14 en 11 brachten de stand weer volledig gelijk. Met een 13-darter hield hij het gaspedaal ingedrukt en pakte hij weer de voorsprong. Gurney leek met een 5-5 stand de tweede onderbreking in te gaan, maar ineens ging het mis op de dubbels. Na drie gemiste pijlen op dubbel 12 gaf hij Smith de kans op 110. Dit liet de Engelsman zich niet twee keer zeggen, het was meteen raak. Smith won zo blok 2 met 4-1, wat de stand op 6-4 bracht. Gurney moest nu komen, en met een 15-darter pakte hij ook meteen de break terug. Met een 13-darter reageerde Smith direct.

Met een 14-darter bleef Smith flink doorgaan. Hij sloeg hiermee ook een gat van drie legs, zijn gemiddelde rees ondertussen boven de 105 uit. Een mindere leg volgde, waardoor Gurney toch nog iets terugdeed. Smith leek de wedstrijd toch in de tas te hebben, maar doordat hij 5 dubbels miste in zijn eigen leg gaf hij Gurney toch weer een opening. Die opening ging echter meteen weer dicht. Dit keer was het de Noord-Ier die de dubbels miste, waardoor Smith op matchpoint kon komen. Met een 13-darter verzilverde hij dit meteen. In de kwartfinale neemt Smith het op tegen Glen Durrant.

Michael Smith: 101.56 / 50%
Daryl Gurney: 100.49 / 38.89%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *