Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Michael Smith door naar de halve finales na winst op slecht finishende de Zwaan

Na het Nederlandse onderonsje gisteravond tussen Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena, was het vandaag de kwartfinale tussen de winnaar van die wedstrijd, Jeffrey de Zwaan, die het tegen Michael Smith op mocht nemen om zo een een plek te bemachtigen in de halve finales. Lees hier het wedstrijdverslag…

De Engelsman had het bullen gewonnen en mocht dus zo beginnen aan de kwartfinale. Hij gooide een 17 darter om zo zijn eigen leg te houden, 1-0. De Nederlander pakte zijn leg in het vervolg ook om zo op een gelijke stand te komen, 1-1. Jeffrey gooide deze leg 2 keer de maximale score waardoor hij kansjes kreeg maar ze niet benutte, een 15 darter voor Smith, 2-1. Nog een 180 in de volgende leg betekende deze keer wel de legwinst voor de Zwaan, 2-2. Daarna was het weer Smith die zijn eigen leg hield en zo met een redelijk gerust gevoel de pauze in kon, 2-3.

De Nederlander kwam prima uit de pauze, door een 15 darter te gooien en zo de stand weer gelijk te trekken, 3-3. In de volgende leg stond de Zwaan te wachten op 40, maar het is Smith die de leg uitgooide via een 118 finish (T20-18-D20), 4-3. Vervolgens moest de Nederlander zijn leg vrijgeven aan Smith, hij gooide een 14 darter voor de 5-3. Beide mannen gooiden in de volgende leg allebei een maximale score, maar het was de Engelsman die zijn break verzilverde, 6-3. Twee keer een 180 in de 10e leg betekende dat de Zwaan zijn eigen leg weer kon houden en zo met een stand van 6-4 de 2e pauze in kon gaan.

Het is de Engelsman die goed uit die 2e pauze kwam, hij gooide een 13 darter voor de 7-4. Ook de volgende leg was voor Smith, die dus zo een break op zijn schoot had gekregen van de Zwaan, 8-4. Maar de man uit Leidschendam gaf niet op en brak gelijk terug door een 13 darter te gooien, 8-5. Michael Smith mistte de bull voor een 164 finish, maar kon daarna alsnog de leg afpakken van de Zwaan, 9-5. Daarna was het ook gelijk het einde voor de Nederlander, een 19 darter zorgde voor een 10-5 nederlaag voor Jeffrey de Zwaan. Michael Smith mag het in de volgende ronde opnemen tegen Gerwyn Price of Vincent van der Voort.

Michael Smith:
Gemiddelde: 94.33
Dubbelpercentage: 40% (10/25)

Jeffrey de Zwaan:
Gemiddelde: 96.97
Dubbelpercentage: 19.23% (5/26)

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Michael Smith door naar de halve finales na winst op slecht finishende de Zwaan