Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael Smith eerste finalist; Aspinall uitgeschakeld

Voordat vanavond ‘de officieuze finale’ tussen Anderson en van Gerwen begint, moest vanavond eerst de halve-finale tussen Michael Smith en Nathan Aspinall gespeeld worden; en deze deed er niet minder om.

Een halve-finale die niet iedereen van te voren voor ogen had. Michael Smith was dan misschien nog enigszins te verwachten, maar dat de 27-jarige Nathan Aspinall de halve-finale zou halen, had niemand, waaronder de Engelsman zelf, durven dromen. Het werd een wedstrijd op hoog niveau.

In het begin van de wedstrijd was Michael Smith de regerende partij, hij wist namelijk de eerste en tweede set met 3-0 te winnen. De set hierna mocht Aspinall dan eindelijk een leg op het scorebord toeschrijven, wat later het starpunt van een inhaalslag werd. ‘The Asp’ pakte in de derde set, door Smith in de laatste leg te breaken, de winst (2-1). Ook de set hierna ging naar Nathan Aspinall, die hem met 3-1 op zijn naam mocht schrijven, en dus was het gelijk (2-2).

Ondertussen stonden beide mannen boven de 100 gemiddelde te gooien (Michael Smith nét iets hoger) en waren de twee Engelsmannen kampioen in 180’ers smijten. Een record werd gevestigd door Michael Smith. Hij is met 17 180’ers de recordhouder in een halve-finale van het PDC WK.

Ook set 5 werd een spannende: pas in de laatste leg werd beslist wie hem won. En dit werd Michael Smith die met een belangrijke 93-finish opnieuw de voorsprong in de wedstrijd pakte (3-2). Dit liet Aspinall niet zomaar gebeuren en hij pakte de zesde set (3-3), maar ook dit ging hem niet gemakkelijk af. Opnieuw werden een maximaal aantal legs in de set gespeeld; dit maal mocht Aspinall zegevieren.

Aspinall kon hierna nog wel bijbenen, maar niet meer dan dat. De zevende en achtste set gingen met ruime cijfers (3-1 en 3-1) naar Smith en vergrootte zijn voorsprong (5-3). De winst kon de nummer 6 van de wereld nu bijna niet meer ontgaan. Dit werd bevestigt met een break in de negende leg waarna hij met een 121-finish zijn finaleplaats vaststelde. Michael Smith zal het in de finale opnemen tegenover Michael van Gerwen of Gary Anderson.

Gemiddelden / Finishpercentages:
Michael Smith: 105,2 / 52%
Nathan Aspinall: 100.5 / 48%

 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *