Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Michael Smith eerste halve finalist Grand Slam of Darts: wint kraker Cullen

Michael Smith mag nog steeds hopen op majorwinst. De Engelsman moest van héél ver komen tegen Joe Cullen, maar won alsnog. ‘Bullyboy’ leek afgeschreven te zijn, maar raakte volledig in de flow en won de last leg decider: 16-15.

En dat betekent dat Smith voor de derde keer in zijn carrière de halve finale van de Grand Slam heeft bereikt. In 2015 en 2021 stond de Engelsman ook al in de finale. Nooit kwam hij verder. Cullen wist nooit verder dan de kwartfinale te komen.

De wedstrijd ging gelijk op: de mannen dartten naar 8-8. De échte spanning was te vinden in het slotstuk van de wedstrijd.

Smith verliest zelfvertrouwen

Smith verloor namelijk zelfvertrouwen en gooide slechts 25% van de pijltjes raak op zijn favoriete dubbel. Met alle moeite won hij zijn eigen leg om 13-12 te maken. Cullen liet geen enkel druppeltje zweet zien en prikte dubbel 16 raak om de voorsprong opnieuw uit te breiden (14-12). Smith wist het eigenlijk al: een majorwinst is opnieuw ver weg.

Zou het dan toch?

Een 180’er van Cullen leek hem naar de overwinning te helpen, maar ‘Bullyboy’ raakte tóch tops om zijn eigen hachje te redden. Pats, boem, en de 180’ers waren terug bij Smith. Zou het dan toch? Smith snelde naar een 15-15-gelijkspel.

Een boksje en Smith gooide meteen weer in tempo twee triples raak. Cullen zette er vol druk op, maar toch was het Smith die de overwinning binnen hengelde. Opnieuw via tops, dé dubbel die de wedstrijd voor Smith onverwacht omdraaide.

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Michael Smith eerste halve finalist Grand Slam of Darts: wint kraker Cullen