Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Glen Durrant

Michael Smith en Glen Durrant delen de punten

De eerste partij van speelronde 13 in de Premier League was er één tussen de koploper, Glen Durrant en “Bully Boy” Michael Smith. Durrant wilde natuurlijk aan kop blijven, terwijl Smith de punten hard nodig had om weer omhoog te kunnen kijken.

Michael Smith start sterk

Glen Durrant mocht deze eerste wedstrijd van de avond beginnen, maar zag Smith na 9 gegooide darts op een ruime voorsprong staan. Mede dankzij de eerste 180 van de wedstrijd mocht Smith gaan aanleggen vanaf 121 om Durrant meteen te breken. Smith kreeg de 121 echter niet in 6 darts op 0, waarna Durrant toch zijn eigen leg wist te houden met een 18-darter. Ook in leg 2 was Smith scorend de baas. Wederom liep hij snel weg van Durrant en via een 13-darter wist “Bully Boy” de stand weer in evenwicht te brengen. In de derde leg lieten beide heren ijzersterke scores zien en beiden stonden ze onder de 100 na 9 gegooide pijlen. Durrant wist zijn leg echter niet met 12 darts uit te gooien, Smith lukte dit wel: 1-2. Lang leek Smith niet van zijn break voorsprong te kunnen genieten, maar Durrant wist de dubbel 5 niet te raken. Met een knappe 62 finish verzilverde Smith de break en kwam hij op een 1-3 voorsprong. De vijfde leg van de partij zou geen break opleveren en Durrant verkleinde zijn achterstand tot 2-3. Smith gooide ook in leg 6 weer een karrenvracht aan trippels, waardoor hij weer vrij veel ruimte kreeg om naar de dubbel heen te werken. Vanaf 40 kwam hij uit op de dubbel 5, welke hij wist te raken. Durrant opende leg 7 met een 180 score, maar mistte 5 darts op de dubbel. Smith profiteerde optimaal en kwam op een 2-5 voorsprong.

Durrant overleeft weer

“Bully Boy” bleef ijzersterk doorspelen. Met een 12-darter bracht Smith de stand naar 2-6 in zijn voordeel. Waar de dubbels Michael Smith de laatste wedstrijden in de steek lieten, wist Smith zijn finishes deze avond goed te raken. Nadat Durrant 57 had gemist, profiteerde Smith optimaal, door 75 met zijn laatste pijl op de dubbel 20 uit te gooien. Durrant gaf nog een keer gas door een 180 score te gooien in de leg van Smith, maar Smith antwoordde met ook een 180 score. Vanaf 130 kreeg Smith zijn eerste matchdart op de dubbel 5, maar deze werd gemist. Durrant leek nog één piepkleine kans te krijgen vanaf 131, maar deze pakte “Duzza” knap via de dubbel 16. Voor de derde leg op rij gooide Durrant een 180 en deze leg leek vrij eenvoudig naar Durrant te gaan. Met een 13-darter was de leg voor “Duzza en de tussenstand 4-7 in het voordeel van Smith. Na 15 gegooide dart in de twaalfde leg had Smith ondertussen ook matchdart nummer 2,3 en 4 gehad, maar allen van deze werden gemist. Durrant profiteerde en bracht de stand tot 5-7. Het engeltje wat Durrant redde tegen Gary Anderson, leek nu ook weer op zijn schouder te zitten. Met een 80 finish ging leg 13 naar Durrant en met een 6-7 tussenstand in het voordeel van Smith, gingen we de laatste leg in. Na 9 darts bleef 121 over voor Durrant. “Duzza” kreeg 1 dart op de bulls-eye, maar miste deze. Smith wist 112 niet uit te gooien, waardoor Durrant weer de kans kreeg om alsnog een punt te pakken. Via de dubbel 16 wist Glen Durrant alsnog een punt uit dit duel te slepen: 7-7.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *