Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith - Premier League 2024

Michael Smith grijpt eerste rankingtitel sinds overstap naar Shot Darts

Michael Smith weet weer wat winnen is. In Hildesheim won ‘BullyBoy’ zijn eerste rankingtitel in 12 maanden sinds zijn overstap naar Shot Darts! Ondanks meerdere jichtaanvallen, liet Smith goed spel zien gedurende de dag. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Maandagmiddag begonnen 114 tourkaarthouders en 14 Challenge Tour-spelers aan het negende Players Championship-toernooi in Hildesheim. Direct in de eerste ronde vielen er aantal verrassingen. Zo versloeg ‘good old’ Steve Beaton Michael van Gerwen met 6-4, werd Peter Wright opnieuw vroegtijdig uitgeschakeld door Ian White en konden Dimitri van den Bergh, Ross Smith, Danny Noppert, James Wade, Joe Cullen en Dirk van Duijvenbode na één partij alweer terugkeren naar hun hotelkamer.

Bij de laatste 16 waren er nog vier Nederlanders, één Pool en elf Engelsen over in het toernooi. Qua gemiddeldes lieten Dave Chisnall, Michael Smith en Chris Dobey de meeste indruk achter, maar slechts één hiervan wist de finale te bereiken. Michael Smith, die de hele dag al aan de pijnstillers zat vanwege jichtaanvallen, bereikte de finale na overwinningen op onder meer Jonny Clayton (6-4), Richard Veenstra (6-0) en Krzysztof Ratajski (7-4). Aan het spel was niet te zien dat Smith last had, hij noteerde op weg naar de finale namelijke twee gemiddeldes boven de 100 (106 en 109).

De tegenstander in de finale werd een andere Engelsman, Ryan Joyce. ‘Relentless’ rekende op zijn beurt af met Raymond van Barneveld (6-4), Dave Chisnall (6-5), Chris Dobey (6-4) en Ritchie Edhouse (7-4). Chisnall stond 5-4 voor tegen Joyce, maar miste de laatste twee legs meerdere matchdarts.

Finale

Michael Smith begon als beste speler aan de finale, van de eerste vier legs wist hij er drie te winnen voor een 3-1 voorsprong. Daarna was het Joyce die er een schepje bovenop deed, met legs in 20,12,15 en 13 darts kwam hij op een 5-3 voorsprong. Smith hield vervolgens zijn eigen leg, om vervolgens in 16 pijlen terug te breaken naar 5-5. Joyce miste vier pijlen op de dubbel om op 6-4 te komen. Smith vervolgde dit met een 12-darter in zijn eigen leg om terug op voorsprong te komen. Legs 12 en 12 gingen ook met de darts mee voor een 7-6 tussenstand. In leg 14 kreeg Joyce 124 niet uit in zijn eigen leg om een beslissende leg af te dwingen, waardoor Smith via dubbel 8 zijn 20ste Pro Tour-titel op zijn naam schreef.

Michael Smith: 88,39 / 50%
Ryan Joyce: 92,09 / 50%

Nederlanders

Voor de 25 Nederlanders die in actie kwamen maandagmiddag, wisten vier de laatste 16 te bereiken. Dit was uiteindelijk ook direct het eindstation voor alle vier spelers. Zowel Richard Veenstra, Patrick Geeraets, Kevin Doets en Gian van Veen wonnen hun bord, maar konden vervolgens niet nog verder komen in het toernooi.

Uitslagen

Kwartfinales
Ryan Joyce 6-4 Chris Dobey
Ritchie Edhouse 6-5 Callan Rydz
Michael Smith 6-3 Luke Woodhouse
Krzysztof Ratajski 6-4 Stephen Bunting

Halve finales
Ryan Joyce 7-4 Ritchie Edhouse
Michael Smith 7-4 Krzysztof Ratajski

Finale
Michael Smith 8-6 Ryan Joyce

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Michael Smith grijpt eerste rankingtitel sinds overstap naar Shot Darts