Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith interview

Michael Smith na eerste wereldtitel: ‘Een enorme opluchting, eindelijk’

Michael Smith is de nieuwe wereldkampioen! Na twee verloren finales versloeg hij dinsdagavond Michael van Gerwen met 7-4 in sets in de finale. Na afloop sprak de Engelsman de pers te woord. Lees hier meer.

“Ik denk dat ik het niet kan beschrijven. Eindelijk heb ik gedaan waar ik enorm hard heb voor gewerkt. Eindelijk kan ik de trofee omhoog tillen en een ster om mijn shirt laten drukken. Het was daarnaast niet alleen een wereldtitel, maar ook de nummer één positie”, aldus een opgeluchte Smith.

De finale begon erg gelijk op. Van Gerwen kwam 3-2 in sets voor, maar zag vervolgens de Engelsman 4 sets op rij winnen voor een 6-3 voorsprong. Smith hield zijn zenuwen in bedwang en trok de wedstrijd met 7-4 naar zich toe. Hij kijkt er als volgt op terug: “Bij een 130-finish van mij, nadat Van Gerwen een 180’er gooide, kreeg ik het geloof dat ik deze wedstrijd kon winnen. Bij een stand van 6-3 en 2-2 in legs begon ik met 100 en de beurt erna kreeg ik een bouncer. Op dat moment beginnen de twijfels weer een beetje toe te nemen. Toen ik in de volgende set een 106-finish gooide, kwam het geloof weer terug omdat Michael (Van Gerwen red.) niet geweldig speelde en één break genoeg was. Het is alles waar ik voor heb gewerkt. Het was een enorme opluchting om de laatste dubbel te raken.”

Ook produceerde Smith een 9-darter in de derde leg van set twee, nadat Van Gerwen hem in dezelfde leg miste op dubbel 12. “Ik gaf hem een kleine high five, en dacht daarna: ‘Als ik hem nu raak, ben ik echt in de wedstrijd. Ik verloor de allereerste set, wat mijn set was en dacht dat het weer zou gebeuren (gebeurde ook in de finale van 2017). Wanneer ik die 9-darter gooide, gaf het mij het geloof dat ik nodig had en hem de twijfels dat ik er niet was voor een runner-up trofee.”

Bekijk hieronder de complete persconferentie terug.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Michael Smith na eerste wereldtitel: ‘Een enorme opluchting, eindelijk’