Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Michael Smith na vijfde Euro Tour-titel: ‘Het heeft lang geduurd, maar het is fantastisch’

Michael Smith heeft zondagavond zijn vijfde Euro Tour titel op zijn naam geschreven. In Zwolle werd in de finale van de Dutch Darts Championship Danny Noppert met 8-7 verslagen. Na afloop sprak Darts Actueel met ‘Bully Boy’.

Na overwinningen op Danny Jansen (6-4), Damon Heta (6-3), Mervyn King (6-4) en Andrew Gilding (7-4) trof Michael Smith Danny Noppert in de finale, een herhaling van de UK Open finale.

Smith kwam 4-2, 5-3, 6-4 en 7-5 op voorsprong, maar wist zich met drie knappe 100+finishes en een belangrijke dubbel 2 terug te vechten tot 7-7. In de beslissende leg, die Smith mocht beginnen, was het toch de Engelsman die dankzij een 104-finish zijn vijfde Euro Tour-titel op zijn naam schreef.

“Het heeft vijf jaar geduurd om weer een Euro Tour titel te winnen. Om vandaag mijn vijfde Euro Tour titel te winnen, voelt fantastisch. Ik ben zo zo zo blij dat ik heb gewonnen”, aldus een opgeluchte Smith tegenover Darts Actueel-verslaggever Pim Huberts.

“Ik heb Danny al een paar keer eerder verslagen. Danny heeft mij verslagen in de UK Open finale en in één van de afgelopen Euro Tours dit jaar. Ik kwam hier en ik wist dat ik goed aan het spelen was. Ik had het moeilijk in de kwartfinales en de halve finales. Ik moest door blijven gaan en wanneer ik de kans kreeg, pakte ik hem. Een Euro Tour winnen is geweldig, het maakt niet uit of het Danny (Noppert red.) of Michael (van Gerwen red.) is in de finale.”

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Michael Smith na vijfde Euro Tour-titel: ‘Het heeft lang geduurd, maar het is fantastisch’