Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael Smith

Michael Smith naar tweede WK-finale na winst op Wade

Michael Smith is er in geslaagd om voor de tweede keer de WK-finale te bereiken. In de halve finale was ‘Bully Boy’ met 6-3 te sterk voor landgenoot James Wade. Lees hier alles terug over de partij.

Smith pakt de voorsprong

De eerste halve finale werd begonnen door Michael Smith en deed dit met een 13-darter in zijn eigen leg. James Wade hield vervolgens ook zijn eigen leg via dubbel 10, nadat Smith drie pijlen op de dubbel miste. Vervolgens gingen ook leg 3 en 4 met de darts mee, waardoor er meteen een beslissende leg moest komen in de set. Smith mocht deze leg beginnen en dankzij twee 140’ers en het gooien van dubbel 4 kwam Smith op een 1-0 voorsprong.

Smith met super set naar 2-0

Na een korte pauze begon Wade aan de tweede set, maar zag zijn landgenoot met een 12-darter meteen breaken. Een leg later wist Smith deze break te verzilveren in 13 darts voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg produceerde Wade een 11-darter om zijn eigen leg te houden, maar kon niet meer terug breaken. ‘Bully Boy’ hield met een prachtige 114-finish ook zijn eigen leg en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong in sets.

Wade wordt beter, Smith behoudt voorsprong

Na de pauze begon Smith aan zijn tweede eigen set. Met een 13-darter hield Smith zijn eigen leg, voordat Wade met een knappe 70-finish op 1-1 kwam. Een leg later antwoordde Smith sterk met een 64-finish voor een 2-1 voorsprong in de derde set. In de vierde leg kreeg Smith zijn eerste setdart voor 3-0, maar een 72-finish werd gemist op tops. Wade gooide dubbel 10 en zo moest er net als in de eerste set een beslissende leg komen. In de leg van Smith begon ‘The Machine’ met een 140 en 180 en brak met een 121-finish terug naar 2-1 in sets.

Wade hield het goede gevoel vast in de vierde set, hij hield met een 56-finish zijn eigen leg en brak een leg later via dubbel 10 naar 2-0. Echter kon hij het in zijn eigen leg niet afmaken, waardoor Smith meteen terug brak in 14 darts. In de vierde leg gooide Smith een 52-finish uit en bracht de stand op 2-2 in set 4. In een spannende vijfde leg kreeg Wade een pijl op een 120-finish voor 2-2 in sets, maar werd nipt gemist. Smith strafte het af en ging dankzij een 54-finish pauzeren met een 3-1 voorsprong.

Smith loopt uit

Na een korte pauze mocht Smith aan de vijfde set beginnen, maar werd meteen gebroken door zijn landgenoot. Wade gooide voor de tweede keer 121 uit, maar opnieuw wist hij de break niet te verzilveren. Smith brak in de tweede leg meteen terug met een 11-darter en hield vervolgens zijn eigen leg in 16 darts voor een 2-1 voorsprong. In de vierde leg leek Wade er 2-2 in legs van te maken, maar miste dit keer vijf pijlen op de dubbel. Smith maakte er duidelijk gebruik van, met een knappe 78-finish werd het 4-1 in sets!

Smith dichtbij finale, Wade geeft niet op

Wade mocht na de vierde pauze beginnen aan de zesde set, maar doordat Smith met een maximale score begon plaatste hij met een 130-finish de break. Een leg later verzilverde de nummer 9 geplaatste de break door zijn eigen leg via dubbel 8 te houden. Kon Wade in de derde leg wel zijn eigen leg houden, het antwoord was nee. Wade miste een 116-finish op tops, waarna Smith met een 72-finish de zesde set met 3-0 in legs won en zo met 5-1 in sets leidde.

Smith kon in zijn eigen set het zelf afmaken om voor de tweede keer naar de WK-finale te mogen. Smith begon in ieder geval goed, met een 112-finish hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg hield Wade eindelijk weer eens zijn eigen leg, nadat hij 7 legs op een rij verloor. Smith begon vervolgens zijn eigen leg met 41 en uiteindelijk kostte dat hem ook zijn eigen leg. Wade brak met een 85-finish naar een 2-1 voorsprong. Dit keer kon hij de break wel verzilveren, met een de hoogste 100+ finish van de partij (160) kwam Wade terug tot 5-2 in sets.

Wade verkleint het verschil tot twee

Na een korte pauze begon Wade zijn eigen set, die hij tot zover nog niet had gewonnen in de halve finale. Ook dit keer werd hij meteen in de eerste leg gebroken. Smith produceerde een 14-darter om te breaken. Een leg later maakte Wade de break wel meteen ongedaan, via dubbel 12 brak hij terug naar 1-1. In de derde leg hield Wade nu wel zijn eigen leg en kwam via dubbel 6 op voorsprong in zijn eigen set. Smith wist vervolgens ook zijn eigen leg te houden, waardoor er voor de vierde keer een vijfde leg moest volgen in een set. Wade gooide een erg goede eigen leg en bracht de stand met een 13-darter op 5-3.

‘Bully Boy’ bereikt tweede WK-finale

Na de allerlaatste pauze mocht Smith opnieuw proberen om de WK-finale te halen. Hij begon sterk door zijn eigen leg via tops te houden. Wade hield vervolgens ook zijn eigen leg en kwam op 1-1. In de derde leg gooide Smith zijn 16de 180’er en kwam via dubbel 16 op matchpoint. Een leg later was het zover, Wade gooide 164 niet in zijn eigen leg waarna Smith via dubbel 10 zijn tweede WK-finale verzekerde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 100,98 / 45,1%
James Wade: 95,43 / 40,0%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.