Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Michael Smith ontkroont Price als nummer één van de wereld

Michael Smith is er in geslaagd om Gerwyn Price uit te schakelen op de UK Open! Michael Smith won met 10-7, na een 3-6 achterstand. Lees hier meer.

Gelijkopgaand begin

Michael Smith mocht de partij beginnen, maar liet zich meteen breaken. Met een 17-darter kwam Gerwyn Price op een 1-0 voorsprong. Smith brak echter een leg later meteen terug met een geweldige 140-finish. Via dubbel 10 wist Smith vervolgens ook zijn eigen leg te houden voor een 2-1 voorsprong. Price gooide in zijn eigen leg een 84-finish uit via de bull, met Smith wachtend op dubbel 19. De laatste leg voor de pauze was een break, Price gooide 72 uit met twee pijlen en ging de pauze in met een 3-2 voorsprong.

Price zet turbo aan

Na een korte pauze was het toch Smith die meteen terug brak, met een 14-darter werd het 3-3. Vanaf dat moment ging de turbo aan en wist Price twee keer te breaken en zijn eigen leg te houden voor 6-3. Price gooide een 15,14 en 11-darter met finishes van 80 en 88. De laatste leg voor de pauze ging naar ‘Bully Boy’ die met een 126-finish toch meteen terug brak naar 6-4.

Smith laatste halve finalist

Smith kwam als beste uit de pauze. In leg 11 miste Price 3 pijlen voor 7-4, waarna Smith via dubbel 8 de break verzilverd voor 6-5. Een leg later bracht de Engelsman de wedstrijd helemaal in evenwicht met een 13-darter; 6-6. Een 121-finish zorgde ervoor dat Smith zelfs de voorsprong terug pakte. Het leek erop dat Price de ‘run’ in leg 14 zou stoppen voor Smith, maar miste opnieuw teveel dubbels. Smith gooide tops en brak Price zo naar 8-6. Via dubbel 6 hield Smith ook zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint. Price wist nog wel zijn eigen leg te houden in 14 darts, maar een leg later zorgde Smith met een 70-finish voor toch wel een verrassende overwinning! Smith wint met 10-7 en ontkroont Price daarmee als nummer één van de wereld, Peter Wright neemt de nummer één positie over.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 98,3 / 50%
Gerwyn Price: 97,07 / 31,8%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *